Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Šarčević: Folytatódnak az oktatás terén zajló reformok

2020.06.05
15:59
2020.06.05
20:10
Forrás
Pannon RTV
Folytatódnak az oktatás terén zajló reformok – jelentette ki Mladen Šarčević.

Az oktatási miniszter részt vett ma egy, a középiskolai oktatás stratégiai fejlődését feldolgozó szakértői találkozón, amelyet az Újvidéki Egyetem rektorátusának épületében tartottak. Elmondta: a középfokú oktatást érintő főbb célok közé tartozik egyebek között a középiskolások motiválása a felsőoktatási képzésekben való részvételre, a duális képzés során megszerzett tapasztalatok más területeken való alkalmazása, illetve a gimnáziumok programkínálatának gazdagítása.

Mladen Šarčević, oktatási miniszter, Szerbia: „Az elmúlt három évben már sikerült növelnünk a gimnazisták számát jobb kínálatokkal, jobb választási lehetőségekkel, illetve a kínált programok választhatóságával. A középfokú szakképzésnél egyesíteni kell a minőségi szintet, van, ahol magasabb a minőség, de hozzá kell még adnunk a vállalkozói készség elemét, ami a duális képzés esetében jól felismerhető. Beszélnünk kell az infrastruktúráról, a pedagógiai munkáról, az alapfokú oktatásról és a tanárok továbbképzéséről, a hivatalos engedélyekről, az igazgatók képzéséről. Ha mindezt egybe vesszük, hozzáadva a felszereléseket és mindent, ami az új technológiákat kíséri az oktatásban, Szerbia az oktatás terén egy magasan fejlett európai ország szeretne lenni.”

Mladen Šarčević
Mladen Šarčević oktatási miniszter
reform
Újvidék

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:21

A költő mögött az ember

Osztovits Szabolcs magyarországi művészettörténész Petőfi a magán-és közéletben címmel tartott előadást a VM4K-ban a Csütörtök esték programsorozat részeként.
20:29

Petőfi Júliának rappelt

A VM4K programsorozatához az Újvidéki Művészeti Akadémia Tenyértársulata is csatlakozott. Az ő Petőfijük 45 percben friss, újszerű módon közelít a költőóriáshoz. Öten öt részletben és öt városban villantják fel Petőfi életének főbb állomásait.

Népszerű

Lövöldözés Zomborban

Lövöldözés volt Zomborban, két rendőr is megsérült. A közmédia cikkében az áll, hogy a rendőröket családon belüli erőszakos esethez riasztották.

Ákos koncert a Nyárhangoló Fesztiválon

Palicson ad koncertet Ákos, a magyar könnyűzene egyik legnagyobb alakja. A fellépés a VM4K Nyárhangoló Fesztiváljának része lesz - adták hírül a szervezők az esemény Facebook-oldalán.