Ugrás a tartalomra
Tanjug/Andrija Vukelic

Šarčević: A tanév legnagyobb kihívása az intézkedések betartása lesz

2020.08.31
16:23
2020.08.31
16:33
Forrás
Szerbiai RTV
Az első órát az iskolákban a koronavírusról szóló felvilágosításnak szentelik. A tanévben a polgári nevelés, a biológia, a testnevelés és az osztályfőnöki órákon is beszélni fognak még a járványról.

A tanintézmények ajánlást kaptak, hogy az első félévben ne szervezzenek osztálykirándulásokat. Mladen Šarčević szerint a következő tanév legnagyobb kihívása nem a lazítás lesz, hanem az ajánlott intézkedések betartása. Az iskolákban folyamatosan figyelmeztetni kell a tanulókat a maszkok viselésére és a fizikai távolság tartására, mondta a szerb oktatási miniszter. Hozzátette: az iskolákban van elegendő fertőtlenítőszer ahhoz, hogy a helyiségeket reggel és este is alaposan megtisztítsák. A váltások között kötelező lesz a szellőztetés, a padok fertőtlenítése és a tornatermek higiéniájának fenntartása. A tanároknak azt tanácsolta, amikor csak lehet, a természetben és az iskola udvarában tartsák a tanórákat.

Mladen Šarčević
tanév
járvány
iskola

Most

21:21

Vučić: Több az újszülött, mint tavaly

521-gyel több gyermek született idén, az év első 6 hónapjában Szerbiában, mint tavaly ugyanebben az időszakban - jelentette ki Aleksandar Vučić az Instagram-profilján feltöltött videóban brüsszeli hivatalos látogatása előtt.
18:36, Frissítve: 18:58

Megállapodás a napraforgó áráról

Megállapodás született a napraforgó áráról a tiltakozó gazdák és a szerb kormány között. A Szerbiai RTV szerint a napraforgó felvásárlási ára kilogrammonként 73 dinár lesz, a kifizetés határideje pedig október 15.
16:26, Frissítve: 17:37

Dániel történetén keresztül közelebb Istenhez

Új élmények, új barátok, játékok és egy kis tanulás - erről szól az idei református tábor Szabadkán. A gyerekek játékos formában ismerkedhetnek meg a bibliai eseményekkel és ily módon közelebb kerülhetnek Istenhez.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.