Ugrás a tartalomra
TANJUG/STRAHINJA ACIMOVIC/bs

Sátrat vertek a parlament előtt, így tiltakoznak az interneten dolgozók

2021.04.08
08:25
Forrás
Szerbiai RTV
Háromnapos tiltakozást jelentettek be a szerbiai szabadúszók, akik elégedetlenek a személyi jövedelemadóról szóló törvény módosítására tett új kormányjavaslattal, amelynek rendeznie kellene a helyzetüket.
TANJUG/STRAHINJA ACIMOVIC/bs

Három napra sátrat vertek a Képviselőház előtt, és ma 11 órakor tüntetést tartanak – nyilatkozta a Tanjugnak Miran Pogačar, az Interneten Dolgozók Egyesületének elnöke. Hangsúlyozta, hogy a kormány az új javaslatával csak az alacsonyabb jövedelmű internetes dolgozók kis csoportjának igényeit elégítette ki, míg a többieknek továbbra is a keresetük több mint felét adóként kell befizetniük.

TANJUG/STRAHINJA ACIMOVIC/bs

Pogačar hozzátette, számukra az lenne a kompromisszumos megoldás, ha a megadóztatást 2020 októberétől kezdenék és 20 százalékos jövedelemadót állapítanának meg. Arra is emlékeztetett, hogy Szerbiában mintegy 100.000 ember él internetes munkákból.

Belgrád
tiltakozás
tüntetés
parlament
sátor
jövedelemadó
törvénymódosítás

Most

16:29, Frissítve: 17:14

Egyéves a Vajdasági jótékonysági licitcsoport

A Facebookon fellelhető oldalon már számos beteg gyermek és felnőtt gyógyulását segítették az alapítók és minden ember, aki licitre ajánlott fel bármit, vagy akár csak egy vásárlással hozzájárult a rászorulók megsegítéséhez.
16:04, Frissítve: 17:31

16. Öko kamp tábor - Újra együtt!

A szenttamási Gyöngy, a Fejlődésben Lemaradt Személyek Egyesülete újra megszervezte a nagy népszerűségnek örvendő Öko-kamp tábort a kiserdei stadion mögötti téren.
15:34, Frissítve: 16:14

Ismét tombol a kánikula

A legmelegebb időszakot éljük át ezen a nyáron, és ez a hőhullám egy kicsit tartósabb lesz - mondják a szakemberek.

Népszerű