Ugrás a tartalomra
TANJUG/STRAHINJA ACIMOVIC/bs

Sátrat vertek a parlament előtt, így tiltakoznak az interneten dolgozók

2021.04.08
08:25
Forrás
Szerbiai RTV
Háromnapos tiltakozást jelentettek be a szerbiai szabadúszók, akik elégedetlenek a személyi jövedelemadóról szóló törvény módosítására tett új kormányjavaslattal, amelynek rendeznie kellene a helyzetüket.
TANJUG/STRAHINJA ACIMOVIC/bs

Három napra sátrat vertek a Képviselőház előtt, és ma 11 órakor tüntetést tartanak – nyilatkozta a Tanjugnak Miran Pogačar, az Interneten Dolgozók Egyesületének elnöke. Hangsúlyozta, hogy a kormány az új javaslatával csak az alacsonyabb jövedelmű internetes dolgozók kis csoportjának igényeit elégítette ki, míg a többieknek továbbra is a keresetük több mint felét adóként kell befizetniük.

TANJUG/STRAHINJA ACIMOVIC/bs

Pogačar hozzátette, számukra az lenne a kompromisszumos megoldás, ha a megadóztatást 2020 októberétől kezdenék és 20 százalékos jövedelemadót állapítanának meg. Arra is emlékeztetett, hogy Szerbiában mintegy 100.000 ember él internetes munkákból.

Belgrád
tiltakozás
tüntetés
parlament
sátor
jövedelemadó
törvénymódosítás

Most

17:31, Frissítve: 17:36

Beléphetnek Magyarországra az ott érettségiző diákok

Beléphetnek Magyarország valamennyi megnyitott határátkelőhelyén azok a külföldön tartózkodó diákok, akik az érettségi vizsgán történő részvételüket igazolni tudják az intézmény vizsgabehívójával, május 2-a és 26-a, valamint június 2. és 26. között.
16:19, Frissítve: 17:29

Védjük meg a tavasz hírnökeit!

A több napig tartó hideg és csapadékos tavaszi időjárás különösen megnehezíti a fecskék életét. A hűvös időben a madarak kevés repülő rovart találnak, ami egyébként a kizárólagos táplálékukat jelenti. Mi segíthetünk, hogy túléljék rossz a időt!

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!