Ugrás a tartalomra
Pixabay/tungnguyen0905

A sebészek az elvégzett műtétek száma alapján kapják a fizetésüket

2023.02.05
15:56
Forrás
021.rs
Ezt mondta Mirsad Đerlek, mivel nagy részük korán elmegy a munkahelyéről, hogy magánintézményben dolgozzon, pedig a prioritásnak az állami kórháznak kell lennie.

Az egészségügyi államtitkár hozzátette, senki sem végezhet kevesebb vizsgálatot állami intézményben, és kaphat teljes fizetést, miközben ügyel arra, hogy délután legyen ideje magánintézményben dolgozni. Sem Danica Grujičić egészségügyi miniszter, sem az állam nem akarja megtiltani az orvosoknak azt, amit a törvény megenged nekik - a magánmunkát, de a munkát először állami kórházban kell elvégezni. Az államtitkár elmondta azt is, hogy az egészségügyi központoknak nagy szerepük lesz a betegek kezelésében, különösen, ha a szűrésekről van szó. Márciusban stabilizálódás várható a vizsgálatok ütemezését illetően, tette hozzá Đerlek.

orvos
kórház
sebész
magánrendelés

Most

15:02

Emberek a kulisszák mögött

Renata Rudićtyal, a szabadkai Szabadegyetem oktatási programszervezőjével beszélgetett a Kortárs Galéria munkatársa, az emberek a kulisszák mögött című beszélgetős esten.
14:52, Frissítve: 15:09

Orvoshiánnyal küzd Magyarkanizsa község

Egyebek mellett erről is szó esett a Községi Képviselő-testület mai ülésén. Elfogadtak továbbá egy rendeletjavaslatot, amely az Európai Charta esélyegyenlőségi akciótervének helyi szintű megvalósítását irányozza elő.
13:58

Némi orosz előny Bahmutnál

Az orosz erők némi előnyt szereztek a keleti csatatéren, Bahmut városában, de súlyos árat fizettek ezért, amely emberéletekben mérhető – közölte a kijevi vezetés csütörtökön, részleteket azonban nem közöltek.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.