Ugrás a tartalomra

Segélycsomag a rászorulóknak

2022.07.28
12:50
2022.07.28
16:41
Forrás
Pannon RTV
26 segélycsomagot osztott szét a Szolidaritás Szabadkai Polgárok Egyesülete a rászorulók között, illetve azoknak, akik olyan gyáraknál dolgoztak Szabadkán, amelyeket korábban már bezártak.

Az egyesület ősszel újabb csomagosztásra készül, reményeik szerint 40 családnak tudnak majd segíteni.

Olajos Nagy Miklós, a Szolidaritás Szabadkai Polgárok Egyesületének elnöke: „Szabadka, úgy tudjuk, hogy nagyon sok pénzt választ ki a szociális politika terén, mi úgy gondoljuk, hogy kell egy átfogó elemzés ezen a téren és egy akcióprogram, hogy minél jobban csökkentsük Szabadkán a szegénységet. Szerbiában nem lenne szabad, úgy Szabadkán sem megengedni, hogy egyes személyek gyorsan meggazdagodjanak, a lakosság nagyobb része pedig szegényedjen. Ez az akció keretén belül kell harcolni és szolidaritást vállalni a szabadkai polgárokkal."

csomag
segély
rászoruló

Most

18:59

Család, mindenki bástyája

A párok több mint felének csak egy gyermeke van és ezen változtatni kell - jelentette ki Darija Kisić Vranjéban, a Család, mindenki bástyája elnevezésű projekt eredményeinek bemutatásán.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.