Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Segítő Mária szobrot szenteltek fel Buránysoron

2020-11-13
17:27
2020-11-13
19:20
Forrás
Pannon RTV
A szobor a helyiek adományából készült. Főtisztelendő Kormányos Zoltán plébános szentelte fel.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A Mária szobor felállítását a buránysori Szecsei Ervin kezdeményezte.

Szecsei Ervin, ötletgazda: „Régi tervem volt már. Buránysoron nincs templom, sok az idős a faluban, az utcában is, és itt bírnak imádkozni, meg az emberek, akik megállnak, ők is.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A tavaszi karantén felgyorsította az eseményeket. A közösség ebben a nehéz időszakban is összefogott, és mindenki abban segített, amiben tudott - mondta el beszédében Perpauer Attila.

Perpauer Attila, elnök, Móra István Művelődési Egyesület, Kevi: „A Segítő Mária szobor ennek a közösségnek nagyon fontos, hiszen rajta keresztül megmutatkozott az az erő, amellyel a közösség össze tud fogni, tovább tud lépni, egymásba tud kapaszkodni, segíteni tudnak egymásnak.”

A szobor felállítása a helyi lakosok adakozásából, valamint támogatók segítségével valósult meg.

Segítő Mária
szobor
Kevi
Buránysor
felszentel

Most

18:15

Halálosabb lehet a mutálódott vírus

A Nagy-Britanniában regisztrált új koronavírus-variáns amellett, hogy gyorsabban képes terjedni, az első kutatások szerint 30 százalékkal halálosabb is lehet - ezt jelentette be Boris Johnson brit miniszterelnök.
15:34

Meghalt Larry King

Az amerikai televíziózás legendás alakja, a CNN korábbi műsorvezetője, tudósítója 87 éves korában egy Los Angeles-i kórházban hunyt el.
14:50, Frissítve: 17:26

Oltás az Újvidéki Vásár területén

Az Újvidéki Vásár egyes csarnokában szerda óta végzik a tömeges immunizációt. Első nap 1300-an, pénteken pedig már 2200-an vették fel a védőoltást. A kínai Sinopharm vakcinából kedden 5500 adag érkezett a városba, a napokban még ugyanennyi jött.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.

Csökkent a sertés felvásárlási ára

Decemberben több országból importáltak hízót, malacot Szerbiába, így a helyi termelő áron alul kénytelen eladni a jószágokat. A gabonaárak is emelkedtek, emiatt a takarmány áremelkedésével is számolni kell. Emellett késnek az állami támogatások is.