Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Segítsünk a kilenctagú zentai Kazinci családnak!

2021.12.28
12:07
2021.12.28
17:35
Forrás
Pannon RTV
Segítségre szorul a zentai Kazinci család. Gábornak és Karolinának hét gyermeke van. A jóakaróknak köszönhetően az idei télre már biztosítva van a tüzelőanyag számukra, de ennyi gyermek nevelése nem kis fejtörést okoz a családfőnek és párjának.

Minden nap nagy a zsongás a Kazinci család háza táján. Két szobás házukban kilencen élnek egy fedél alatt, így nem meglepő, hogy mi a gyermekek álma. Tóth Péter: „Ha lenne egy külön lányos és egy fiús szoba, és azt, hogy anyuék egészségesek legyenek, meg boldog családunk legyen.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A 34 éves édesanya, Karolina 2 éve egy agydaganat miatt veszítette el a látását. Mint mondja, nagyon nehezen szánta rá magát a műtétre, hiszen kockázatos volt az életben maradása. A műtétet követő látáselvesztés mellett, az epilepsziával is meg kell küzdenie, így folyamatos felügyeletet igényel, amiben férje mellett gyermekei is segítségére vannak. Kazinci Karolina: „Most egy kicsivel jobb, amióta eltávolították a daganatot az agyból, akkor élet-halál közt voltam, akkor mielőtt a gyerekektől elvittek, ezért nehezen adtam rá magamat arra, hogy megoperáljanak.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A családfő, a 39 éves Gábor az elmúlt években kőművesként próbálta biztosítani a kilenctagú család megélhetését. Felesége állapotromlása miatt viszont már nem tud munkába járni, hiszen rá hárulnak a mindennapos teendők, mint például a gyermekek ellátása, a főzés, a takarítás és minden más. Kazinci Gábor: „Elköltözni nem szeretnénk, mert ez volt a vágyam, azért is vettem meg ezt a házat, ezt szeretném felújítani, még egy gyerekszobát építeni. Ezt a házat kellene kialakítani, kibővíteni, mert most már elég jól megnőttek és nagyon összeszorultunk.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A családnak havonta nagyjából 40 ezer dinárból kell megélnie. A ház törlesztőrészletére azonnal elmegy 17 ezer dinár.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Ha bárki úgy érzi, hogy segíteni szeretne a Kazinci családnak, akkor a következő bankszámlaszámra való utalással megteheti:
Kazinci Gábor: 265-000000495213137, vagy jelentkezhetnek a 069/445-58-41-es telefonszámon.

Zenta
Kazinci család
segítség
nagycsalád
Kazinci Karolina
Kazinci Gábor
gyerekek

Most

18:55, Frissítve: 19:43

Három vajdasági díjazott az Életmese-pályázaton

Három vajdasági díjazottja lett az idei Életmese-pályázatnak, amelynek díjátadóját ma tartották a magyar Országházban. A pályázatot 14 évvel ezelőtt indították el azzal a céllal, hogy megőrizzék a családtörténeteket szerte a Kárpát-medencében.
18:29

Egy kis deszka is menthet életet

A frissen kirepült fecskék és más kismadarak eleinte ügyetlenek és hamar képesek beleesni egy medencébe, vagy vízgyűjtőbe - hívja fel a figyelmet a Mályi Madármentő Állomás.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.