Ugrás a tartalomra
Cvijan család háza
Pannon RTV/Szalai Adrián

Segítsünk a szabadkai Cvijan családnak

2017-11-22
19:11
2017-11-23
16:46
Forrás
Pannon RTV
Egy hete nincs áram a szabadkai Cvijan család házában, mert nincs miből fizetni a számlát. Heten élnek együtt egy háztartásban. Zsuzsanna egyedülálló anyukaként neveli két gyermekét.

Egy hete nincs áram a szabadkai Cvijan család házában. Heten élnek együtt egy háztartásban. Zsuzsanna egyedülálló anyukaként neveli két gyermekét. A Szabadkai Segítő Csipet Csapat ruhát és tűzifát adományozott a családnak, azonban a támogatásból sajnos sosem elég.

Bár esténként gyertyafénynél alszanak el a gyerekek, boldogan szavalnak a ház udvarán. A hatéves Marianna az óvodában tanult verseket kisöccsével is megtanítja. Jövőre a kislány első osztályba indul. Édesanyja már most azon aggódik, hogyan fogják beszerezni a szükséges tanfelszerelést. A kislány azt is elárulta, milyen ajándékot szeretne karácsonyra.

Cvijan Marianna:
„- Gitár.
- Mi az, ami most hiányzik a házatokba?
- Áram.”

Cvijan család

Heten élnek egy romos házban. Az anyuka elmondta, a hideg közeledtével egyre nehezebb a dolguk, ugyanis a tüzelőkályha is nagyon rossz állapotban van, és félő, hogy kigyullad tőle a ház. Emellett a nyílászárók sem tartják bent a meleget. Bár a Szabadkai Segítő Csipet Csapat már többször is adományozott a családnak, a villanyszámlát így sem tudják kifizetni. Cvijan Zsuzsanna: „Nincs áram egy hete körülbelül. Nagyon nagy a tartozás. Egyedül nevelem a két kicsit. Itt laknak anyukámék is, de a nagymama nagyon beteg úgyszintén. Rákos. Az adósság kicsit felhalmozódott.”

Cvijan család

Tartozásuk 36 ezer dinár. Az anyuka alkalmi munkákból próbálja eltartani a családot. A házban él beteg húga is, aki speciális kezelésre szorul, de egyelőre őt sem tudják kezeltetni. A Szabadkai Segítő Csipet Csapat most pénzt gyűjt, hogy a családnak ne kelljen gyertyafénynél ünnepelni a karácsonyt.

Az adományozók a 062/8953-441-es számon érdeklődhetnek.

Szabadka
Cvijan
Segítő Csipet Csapat

Most

20:37, Frissítve: 20:56

Határ-menti kosárlabda játékok

Kétnapos nemzetközi kosárlabda-torna kezdődött Szabadkán, amely a hódmezővásárhelyi Kosársuli Sportegyesület és a szabadkai Spartacus Ifjúsági Kosárlabda Klub közös IPA-projektje.

Népszerű

nő babakocsival, kisgyerekkel

Változik a családtámogatás rendszere Vajdaságban

A tartományi kormány megszüntette a harmadik gyermek után járó támogatást Vajdaságban, mivel a 2017.december 24-e után született gyermekek után ezentúl a szerb kormány folyósítja a támogatást.

Elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV munkatársa

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV magyarkanizsai tudósítója, Aranytoll-díjas újságíró, kedves kollégánk. Tegnap töltötte be 65. életévét és vonult nyugdíjba.
Szabadkai Zsinagóga beltere

Teljes pompában a szabadkai Zsinagóga beltere

Határidőn belül, 2017. december 31-én befejezték a szabadkai Zsinagóga felújításának belső munkálatait. A három kupola helyreállítása is a megfelelő ütemben halad - mondják az illetékesek.