Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Segítsünk a szabadkai Fazekas családnak!

2021.12.02
13:57
2021.12.02
17:27
Forrás
Pannon RTV
A szülők és a három gyerek egy apró kertvárosi házban él, de nem tudják teljesen felmelegíteni az otthonukat.

Tüzelőre van szüksége a szabadkai Fazekas családnak. A család középső gyermeke, Viktória idén kezdte az általános iskola első osztályát. A matematika házi feladatát írta, mikor meglátogattuk őket. Idősebb testvére, József iskolában volt, kishúga, Katalin pedig babáival játszott. Fazekas Viktória: „A Józsi szokott legjobban játszani telefonon, a Kati meg én az udvaron és itt bent szoktunk játszani a játékokkal.”

Pannon RTV/Szkocsovszki László

A szabadkai család szociális segélyből él, a Caritastól is kapnak ennivalót. A házban több szobában nincs áram. Fazekas János fizikai sérülései miatt nem tud munkát vállalni, párja, Alexandra pedig mentálisan sérült.

Pannon RTV/Szkocsovszki László

Fazekas János: „Nekem elég sok sérülésem van. Gyerekkoromban, 8 évesen megjártam a kezemmel. Amit csak terhet viszek, mindig. A hátgerincem meg van sérülve. Operálni nem lehet. Ezek miatt a lábam is görcsöl, a fejem is. Sok problémám van. De leginkább a hát és a lábaim. Dolgozni nem birok. Esetleg valamilyen apróságokat, de konkrét munkát nem birok dolgozni.”

A Fazekas családnak leginkább tűzifára van szüksége, ugyanis az eddigi tartalékuk nagyjából egy hétvégére elég, de ruhaneműket és élelmet is elfogadnak. Bárki, aki szeretne segíteni a családon, a 060/50-15-325-es telefonszámon keresheti fel őket vagy személyesen Szabadkán, az Aranđelovac utca 45/a házszám alatt.

Fazekas család
tüzelő
jótékonyság
adomány

Most

17:40, Frissítve: 17:46

A Fidesz kiáll Szerbia EU-csatlakozása mellett

Az Európai Parlament plenáris ülésén elfogadták a Bosznia-Hercegovinára, Szerbiára és Koszovóra vonatkozó 2021. évi országjelentéseket. A Fidesz európai parlamenti képviselői mindhárom országjelentés elfogadása ellen szavaztak.
17:28

A királyhalmi iskolába kerül Petőfi körtefája

A VM4K szervezésében megvalósuló Nyárhangoló fesztivál vendége, Szarvas József Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész csütörtökön 17 órakor Királyhalmán, a Petőfi Sándor Általános Iskola udvarában elülteti az ajándékba hozott Petőfi körtefáját.
17:17, Frissítve: 17:31

TSC-Grafičar 4:2

Győzelemmel tett pontot a nyári felkészülésre a TSC férfi labdarúgó-csapata. A topolyai együttes az új bajnoki rajt előtt a Grafičar együttesét győzte le a TSC Arénában.
16:38, Frissítve: 17:56

Moszkva nagy erőkkel támadja Donyeck megyét

Kijevi jelentések szerint az ukrán erőknek egyelőre sikerült megakadályozniuk az orosz erők további előre nyomulását a donyecki régióban, de Szlovjanszkot, illetve több környékbeli várost is erős tűz alá vették az oroszok.

Népszerű