Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Segítsünk a szabadkai Fazekas családnak!

2021.12.02
13:57
2021.12.02
17:27
Forrás
Pannon RTV
A szülők és a három gyerek egy apró kertvárosi házban él, de nem tudják teljesen felmelegíteni az otthonukat.

Tüzelőre van szüksége a szabadkai Fazekas családnak. A család középső gyermeke, Viktória idén kezdte az általános iskola első osztályát. A matematika házi feladatát írta, mikor meglátogattuk őket. Idősebb testvére, József iskolában volt, kishúga, Katalin pedig babáival játszott. Fazekas Viktória: „A Józsi szokott legjobban játszani telefonon, a Kati meg én az udvaron és itt bent szoktunk játszani a játékokkal.”

Pannon RTV/Szkocsovszki László

A szabadkai család szociális segélyből él, a Caritastól is kapnak ennivalót. A házban több szobában nincs áram. Fazekas János fizikai sérülései miatt nem tud munkát vállalni, párja, Alexandra pedig mentálisan sérült.

Pannon RTV/Szkocsovszki László

Fazekas János: „Nekem elég sok sérülésem van. Gyerekkoromban, 8 évesen megjártam a kezemmel. Amit csak terhet viszek, mindig. A hátgerincem meg van sérülve. Operálni nem lehet. Ezek miatt a lábam is görcsöl, a fejem is. Sok problémám van. De leginkább a hát és a lábaim. Dolgozni nem birok. Esetleg valamilyen apróságokat, de konkrét munkát nem birok dolgozni.”

A Fazekas családnak leginkább tűzifára van szüksége, ugyanis az eddigi tartalékuk nagyjából egy hétvégére elég, de ruhaneműket és élelmet is elfogadnak. Bárki, aki szeretne segíteni a családon, a 060/50-15-325-es telefonszámon keresheti fel őket vagy személyesen Szabadkán, az Aranđelovac utca 45/a házszám alatt.

Fazekas család
tüzelő
jótékonyság
adomány

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:14

Kilencgólos francia siker Montenegró ellen

Az olimpiai címvédő Franciaország 36-27-re legyőzte Montenegrót a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn a budapesti MVM Dome-ban.
21:42

Emlékezni az ártatlan áldozatokra

1942 januárjában a magyar katonai alakulatok razziát indítottak a visszafoglalt Bácska Sajkás-vidékén. A túlkapásba torkolló akciónak több mint 1200 szerb, zsidó és roma nemzetiségű személy esett áldozatául, de magyar személyeket is kivégeztek.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.