Ugrás a tartalomra
Pixabay/geralt

Šekler: Most inkább a delta fertőz, nem az omikron

2022.01.02
11:08
Forrás
Prva TV, Szerbiai RTV
Amíg Európa nagy részén az omikron terjedése okoz gondot, Szerbiában egyelőre nem ez a variáns jelenti a veszélyt.

Arra kell számítani, hogy az ünnepek után drasztikusan megnő az új koronavírus-fertőzöttek száma Szerbiában - nyilatkozta Milanko Šekler. A virológus és mikrobiológus szerint nálunk inkább a delta variáns, és nem az omikron terjedésétől kell tartani, a delta vírusmutáció pedig sokkal veszélyesebb és súlyosabb betegséggel jár. Az omikron még nem szaporodott el Szerbiában, de ha ez bekövetkezik, sok lesz a fertőzött, de nem lesz annyi kórházban kezelt súlyos állapotban lévő páciens, mint a delta esetében, bár az egészségügyi rendszer így is túlterheltté válhat - magyarázta félelmeit Šekler.

Milanko Šekler
koronavírus
delta variáns
omikron

Most

08:55

Folytatódnak a Bajnokok Ligája küzdelmei

A BL keddi játéknapján 8 mérkőzést játszanak. Az est két igazi rangadót tartogat a fociszurkolók számára: az Inter Milan a Barcelona csapatát látja vendégül, míg a csoportjában eddig hibátlanul teljesítő Napoli az Ajax otthonába látogat.
07:11

Milyen vizet iszunk?

Évente átlagosan 70 liter palackozott vizet fogyaszt egy szerbiai polgár. Ez a szám minden évben 10 és 20 százalék közötti növekedést mutat - mondják a belgrádi Városi Közegészségügyi Intézet szakemberei.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Újabb tömegbaleset Szabadkán

A hidegfront, a változékony időjárás, a helyenként nedves és sárfelhordásos útszakaszok miatt az elmúlt egy-két napban nőtt a koccanásos balesetek száma.