Ugrás a tartalomra
MTI

Semjén: száz évig hátrány volt, ha valaki magyar, legfőbb ideje, hogy végre előny legyen

2020.05.27
21:09
Forrás
Pannon RTV
Tíz évvel ezelőtt a magyar parlament elfogadta a kedvezményes honosításról szóló törvényjavaslatot. Így megnyílt a lehetősége annak, hogy a határon túli magyarok ismét magyar állampolgárok lehessenek.

Az elmúlt egy évtizedben folyamatos volt az érdeklődés az állampolgárság felvételére. Vannak, akiket érzelmi okok vezéreltek, míg mások az uniós állampolgárság megszerzése miatt döntöttek az igénylés mellett.

Semjén Zsolt magyar miniszterelnök-helyettes tegnap a parlamentben azt mondta, száz évig hátrány volt, ha valaki magyar, legfőbb ideje, hogy végre előny legyen.

állampolgárság
kettős állampolgárság
Semjén Zsolt
Választások 2020

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:50, Frissítve: 20:01

Osztrák, francia és brit szecesszió a magyar fővárosban

A szecesszió szó hallatán sokaknak Szabadka jut eszébe annak városképe miatt. Ugyanakkor Budapest is rejteget szecessziós kincseket. Ha nem is az épületek kinézetében, a Ráth György-villában biztosan rábukkanhatnak a századforduló kincseire.
15:39, Frissítve: 16:44

Folyamatosan nő a napi esetszám Szerbiában

Tovább nőtt a napi koronavírusos esetek száma Szerbiában. Az elmúlt 24 órában a 10710 tesztből 487 páciensnél azonosították a Covid-19 betegséget, és 2 páciens hunyt el a kór szövődményeiben.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.

Világszerte erdőtüzek pusztítanak

Hatalmas erdőtüzek pusztítanak Európa nyugati részén és ázsiai határán, valamint az Egyesült Államok nyugati részén és Szibériában is.