Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Sikeres képzést zártak a Cnesa Oktatási és Művelődési Intézményben

2020-01-24
12:20
2020-02-24
16:53
Forrás
Pannon RTV
400 órás gazdasági könyvelői képzésen vehettek részt magyar nyelven az érdeklődők Magyarkanizsán. A másfél éves képzés végeztével kilencen kapták kézhez a megszerzett hivatalos oklevelet.

A Gazdasági változások könyvelése elnevezésű képzést 2018-ban kezdték meg és 2019 őszén fejezték be a hallgatók. A képzésen zömében olyanok vettek részt, akik vállalkozók vagy a gazdasági, könyvelési szférában dolgoznak.

Kis Pál Karolina egy fuvarozó vállalatnál dolgozik: „A tanfolyam nagyon tartalmas volt. Hat modulból állt, ami magába foglalta az elméleti és a gyakorlati részeket is. Foglalkoztunk számvitellel, számviteli joggal, manuális könyveléssel a számítógépes programban, pénzügytervezéssel, adókkal és adózással. Az itt megszerzett tudást most alkalmazhatom a munkám során is.”

Fekete Teodóra családi magánvállalkozásban dolgozik. Elmondta, a képzésnek köszönhetően áttekinthetőbben látja vállalkozásuk könyvelését: „Mondjuk engem mindig is érdekelt maga a könyvelés, de ez a képzés által jobban át tudom látni most a saját könyvelőnk munkáját és így hozzá tudok járulni, hogy a cégünk sikeresebben tudjon működni és mindenkinek ajánlom, aki hasonló cipőben jár és szeretné kicsit átlátni a vállalat működését.”

A képzés befejezéseként összetett záróvizsgát kellett tenniük a hallgatóknak. Aleksandra Arsenović előadó szerint a 400 óra elegendő volt arra, hogy a tanulók elsajátítsák a tananyagot: „A tanulók, a hallgatók megtanulták az összes számviteli, pénzügyviteli, jogi szabályokat, amiket elméletileg és gyakorlatilag is tudnak hasznosítani. A képzés nagyon jó, mivel a gyakorlati példákon volt a legnagyobb hangsúly, a gyakorlati része pedig a számítógépeken volt.”

Búzás Hedvig, a Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény oktatásszervezője elmondta, hogy az akkreditált képzést a Tartományi Oktatási Titkárságtól hozzájárulásával tartották meg: „A képzési programunkat is össze kellett, hogy állítsuk, és neves szakemberek kellett, hogy átnézzék és jóváhagyják, és ennek köszönhetően a Tartományi Oktatási Titkárság adta meg az akkreditációnkat, amelynek köszönhetően mi öt évig vagyunk jogosultak arra, hogy ezt a tanfolyamot lebonyolítsuk.”

Az oktatásszervező hozzátette, a nagy érdeklődésre való tekintettel folytatják a képzést a jövőben is.

Cnesa
Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény
képzés
gazdasági
könyvelő
Búzás Hedvig
Magyarkanizsa

Most

10:44

Kedveznek a nőknek Skóciában

Első országként a világon Skócia teheti ingyenesen elérhetővé a tamponokat és a betéteket a nők számára – a tervet a skót parlament első olvasatban már elfogadta.

Népszerű

Helyszín

Holttestet találtak Óbecsén

Egy férfi holttestét találták meg ma reggel az óbecsei katolikus temető bejáratánál - írja a vajdasági közmédia.