Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Zséli Ágnes

Sikeres volt az adománygyűjtés a háború elől menekülőknek Törökbecsén

2022.03.10
18:53
2022.03.10
19:00
Forrás
Pannon RTV
A jótékonysági akciót a helyi Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesület székházában szervezték meg.
Pannon RTV/Zséli Ágnes

A bánáti település lakói szép számban csatlakoztak a VMSZ és a Caritas szabadkai szervezete által indított jótékonysági akcióhoz. A humánus cselekedettel együttérzésünket fejezzük ki - jegyezték meg az adományozók, akik az akcióból kortól függetlenül kivették a részüket. A helyiek mellett civil szervezetek, vállalkozók is adakoztak. A jótékonykodók főként tisztálkodási szereket, tartós élelmiszereket, konzerveket, tésztát, pelenkákat hoztak.

Mindamellett, hogy a gyűjtést egy napra tervezték, mindössze öt óra alatt a Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesület székházába rengeteg különféle adomány érkezett - emelte ki Ilia László, a Vajdasági Magyar Szövetség törökbecsei községi szervezetének elnöke. Hozzáfűzte, az itteni polgárok érzik az összetartás, a bajba jutottak segítésének fontosságát.

A Törökbecsén összegyűjtött adományokat a Caritas szabadkai szervezetéhez szállítják majd el.

adománygyűjtés
Törökbecse
Caritas

Most

08:21, Frissítve: 08:33

Az eső vízesésként zúdult Dél-Koreára

Legalább heten meghaltak, hatan eltűntek az özönvízszerű eső okozta áradásban a dél-koreai főváros régiójában hétfőn. Szöul jómódú Gangnam negyedének utcái folyókká változtak, a járművek elmerültek, a víz elárasztotta a tömegközlekedési eszközöket.
17:45, Frissítve: 19:51

Toborozták a számlálóbiztosokat

Több mint 40 ezren töltötték ki a számlálóbiztosi munkával kapcsolatos elektronikus jelentkezési űrlapot – jelentette be a Köztársasági Statisztikai Intézet.

Népszerű