Ugrás a tartalomra

Sikeres volt az adománygyűjtés a háború elől menekülőknek Törökbecsén

2022.03.10
18:53
2022.03.10
19:00
Forrás
Pannon RTV
A jótékonysági akciót a helyi Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesület székházában szervezték meg.

A bánáti település lakói szép számban csatlakoztak a VMSZ és a Caritas szabadkai szervezete által indított jótékonysági akcióhoz. A humánus cselekedettel együttérzésünket fejezzük ki - jegyezték meg az adományozók, akik az akcióból kortól függetlenül kivették a részüket. A helyiek mellett civil szervezetek, vállalkozók is adakoztak. A jótékonykodók főként tisztálkodási szereket, tartós élelmiszereket, konzerveket, tésztát, pelenkákat hoztak.

Mindamellett, hogy a gyűjtést egy napra tervezték, mindössze öt óra alatt a Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesület székházába rengeteg különféle adomány érkezett - emelte ki Ilia László, a Vajdasági Magyar Szövetség törökbecsei községi szervezetének elnöke. Hozzáfűzte, az itteni polgárok érzik az összetartás, a bajba jutottak segítésének fontosságát.

A Törökbecsén összegyűjtött adományokat a Caritas szabadkai szervezetéhez szállítják majd el.

adománygyűjtés
Törökbecse
Caritas

Most

20:11, Frissítve: 20:24

Az ukrán elnökkel tárgyalt a szerb államfő Tiranában

Az Ukrajna-Délkelet-Európa csúcstalálkozón Aleksandar Vučić egyebek mellett a két ország területi integritásáról, az ENSZ Alapokmányának tiszteletben tartásáról és a béke megteremtésére tett erőfeszítésekről egyeztetett Volodimir Zelenszkijjel.
19:03, Frissítve: 19:10

Kedvezmények a Forum Könyvkiadónál

A Forum Könyvkiadó Intézet felhívja a figyelmet, hogy a Vajdasági Szép Magyar Könyv pályázat elismert alkotásait további két hétig árusítják 20%-os kedvezménnyel a weboldalukon (https://forumliber.rs/shop).
18:36, Frissítve: 18:44

Ajándék a hölgyeknek

Miközben még az előző koncert hatása alatt állunk, a Szabadkai Népszínház és a Szabadkai Szimfonikus Zenekar újabb közös eseményre készül.

Népszerű