Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Zséli Ágnes

Sikeres volt az adománygyűjtés a háború elől menekülőknek Törökbecsén

2022.03.10
18:53
2022.03.10
19:00
Forrás
Pannon RTV
A jótékonysági akciót a helyi Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesület székházában szervezték meg.
Pannon RTV/Zséli Ágnes

A bánáti település lakói szép számban csatlakoztak a VMSZ és a Caritas szabadkai szervezete által indított jótékonysági akcióhoz. A humánus cselekedettel együttérzésünket fejezzük ki - jegyezték meg az adományozók, akik az akcióból kortól függetlenül kivették a részüket. A helyiek mellett civil szervezetek, vállalkozók is adakoztak. A jótékonykodók főként tisztálkodási szereket, tartós élelmiszereket, konzerveket, tésztát, pelenkákat hoztak.

Mindamellett, hogy a gyűjtést egy napra tervezték, mindössze öt óra alatt a Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesület székházába rengeteg különféle adomány érkezett - emelte ki Ilia László, a Vajdasági Magyar Szövetség törökbecsei községi szervezetének elnöke. Hozzáfűzte, az itteni polgárok érzik az összetartás, a bajba jutottak segítésének fontosságát.

A Törökbecsén összegyűjtött adományokat a Caritas szabadkai szervezetéhez szállítják majd el.

adománygyűjtés
Törökbecse
Caritas

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:25

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Népszerű

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Két rendszámfelismerő rendőrautó Szabadkának

Két új rendőrautóval gazdagodott a Szabadkai Rendőrigazgatóság. A két jármű rendszámfelismerő rendszerrel és kamerákkal is fel van szerelve a közlekedési rendészet igényeihez igazítva.