Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Slam poetryvel és versekkel Olivér gyógyulásáért

2020.10.09
13:13
2020.10.09
16:34
Forrás
Pannon RTV
Ismét gyűjtöttek az SMA-1-ben szenvedő Pál Gajódi Olivérnek Szabadkán. Ezúttal fiatal művészek segítettek. Tegnap este slam poetryket, verseket és prózákat olvastak fel. Az eseményt a VIFÓ szervezte.

A jótékonysági összművészeti estnek a szabadkai Kerülj Be Ifjúsági Közösségi Tér adott otthont. A belépő helyett egy dobozba tehették adományukat azok, akik Pál Gajódi Olivéren szeretnének segíteni. A rendezvényen 13 fellépő mutatta meg tehetségét, és több mint 20 irodalmi művet hallhatott tőlük a közönség.

Pásztor Dániel fellépő: „Hoztam két haikut, egy verset és egy egyperces slamet. Mind közel áll hozzám, mert belőlem fakad, valamelyest társadalmi és saját problémákra próbálom felhívni vele a figyelmet. Elsősorban terápiás jelleggel írok, tehát azért, hogy kiírjam magamból azt, ami foglalkoztat.”

Pannon RTV/Huszár Dániel

Hulló Zsófia, a Kerülj Be Ifjúsági Közösségi Tér vezetője elmondta, hogy ez egy kiváló alkalom, hogy a fiatal művészek megmutathassák magukat a közönségnek: „Ezt az összművészeti jótékonysági estet egy nagyon jó programnak tartom, hiszen a slam poetry nem egy megszokott dolog itt, Szabadkán. Ez a fiatalokat nagyon vonzza, aminek én kifejezetten örülök.”

Pannon RTV/Huszár Dániel

Boros Gyevi Csongor, a Jótékonysági Összművészeti est szervezője hozzátette, a jövőben szeretnének még ilyen és ehhez hasonló programokat megvalósítani: „Az összművészeti ötletünk onnan jött az eseményhez, hogy a nyár sajnálatos módon megsínylette a Covidot, ezért a fiataloknak nagyon kevés esélyük volt a kultúrához valamit hozzáadni, ebből az okból gondoltuk az összművészetit. A jótékonyságit pedig az, hogy megesett a mi szívünk is, az egész csapaté a drága kis Olivéren.”

Pannon RTV/Huszár Dániel

A szervezők hangsúlyozták, az akció még tart, aki szeretne hozzájárulni Pál Gajódi Olivér gyógyulásához, az október 16-ig a Thalia kávézóban, a kihelyezett dobozba dobhatja be adományát.

slam poetry
vers
próza
VIFÓ
Vajdasági Ifjúsági Fórum
Kerülj Be Ifjúsági Közösségi Tér
Hulló Zsófia
Pál Gajódi Olivér
jótékonysági akció
Szabadka

Most

08:42, Frissítve: 08:48

Magyar katonákra támadtak a migránsok

Erőszakkal próbálta átlépni a szerb-magyar határt Ásotthalomnál egy migránscsoport kedden este – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.
21:52, Frissítve: 07:06

Érdemes hajnalban felkelni!

A tokiói olimpia 5. napján Szerbia 5 sportágban versenyez: úszás, evezés, cselgáncs, 3x3-as kosárlabda és tenisz. Pályára lép a világ legjobbja, Novak Đoković, 7 óra körül. A magyar versenyzők közül Hosszú, Kenderesi, Milák aranyért úszik szerdán.
21:02, Frissítve: 21:28

Kettős győzelemmel jutott tovább a Ferencváros

Kettős győzelemmel jutott tovább az FTC a BL selejtezőjének második fordulójából, miután az egy héttel ezelőtti, hazai első mérkőzésen elért 2-0-s sikert követően a párharc keddi, idegenbeli visszavágóján 3-1-re nyert a litván Zalgiris Vilnius ellen.

Népszerű