Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Slam poetryvel és versekkel Olivér gyógyulásáért

2020.10.09
13:13
2020.10.09
16:34
Forrás
Pannon RTV
Ismét gyűjtöttek az SMA-1-ben szenvedő Pál Gajódi Olivérnek Szabadkán. Ezúttal fiatal művészek segítettek. Tegnap este slam poetryket, verseket és prózákat olvastak fel. Az eseményt a VIFÓ szervezte.

A jótékonysági összművészeti estnek a szabadkai Kerülj Be Ifjúsági Közösségi Tér adott otthont. A belépő helyett egy dobozba tehették adományukat azok, akik Pál Gajódi Olivéren szeretnének segíteni. A rendezvényen 13 fellépő mutatta meg tehetségét, és több mint 20 irodalmi művet hallhatott tőlük a közönség.

Pásztor Dániel fellépő: „Hoztam két haikut, egy verset és egy egyperces slamet. Mind közel áll hozzám, mert belőlem fakad, valamelyest társadalmi és saját problémákra próbálom felhívni vele a figyelmet. Elsősorban terápiás jelleggel írok, tehát azért, hogy kiírjam magamból azt, ami foglalkoztat.”

Hulló Zsófia, a Kerülj Be Ifjúsági Közösségi Tér vezetője elmondta, hogy ez egy kiváló alkalom, hogy a fiatal művészek megmutathassák magukat a közönségnek: „Ezt az összművészeti jótékonysági estet egy nagyon jó programnak tartom, hiszen a slam poetry nem egy megszokott dolog itt, Szabadkán. Ez a fiatalokat nagyon vonzza, aminek én kifejezetten örülök.”

Boros Gyevi Csongor, a Jótékonysági Összművészeti est szervezője hozzátette, a jövőben szeretnének még ilyen és ehhez hasonló programokat megvalósítani: „Az összművészeti ötletünk onnan jött az eseményhez, hogy a nyár sajnálatos módon megsínylette a Covidot, ezért a fiataloknak nagyon kevés esélyük volt a kultúrához valamit hozzáadni, ebből az okból gondoltuk az összművészetit. A jótékonyságit pedig az, hogy megesett a mi szívünk is, az egész csapaté a drága kis Olivéren.”

A szervezők hangsúlyozták, az akció még tart, aki szeretne hozzájárulni Pál Gajódi Olivér gyógyulásához, az október 16-ig a Thalia kávézóban, a kihelyezett dobozba dobhatja be adományát.

slam poetry
vers
próza
VIFÓ
Vajdasági Ifjúsági Fórum
Kerülj Be Ifjúsági Közösségi Tér
Hulló Zsófia
Pál Gajódi Olivér
jótékonysági akció
Szabadka

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:52

Ki Ladik Katalin?

Ha hangköltészet és performance, akkor Ladik Katalin. A művésznő köré épített gondolatokat és a konceptuális művészet alapelveit állította színpadra legújabb előadásában a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház.
15:53, Frissítve: 17:28

Élő könyvtár az óbecsei Than Emlékházban

Második alkalommal szerveztek élő könyvtárt az óbecsei Than Emlékházban: a rendezvényen az élő könyveket diszkriminált, sérült vagy egyéb hátrányos helyzetben élő gyerekek és felnőttek személyesítették meg.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.