Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Sok az új fertőzött Topolyán

2021.09.24
15:37
2021.09.24
16:40
Forrás
Pannon RTV
Számottevően megnövekedett a koronavírussal fertőzöttek száma Topolya községben. Míg júliusban és augusztusban nem jegyeztek fertőzöttet, addig szeptemberben naponta átlagosan mintegy tízet.

A topolyai Dr. Hadzsy János Egészségházban 550 vizsgálatot végeztek el a hónap elejétől mostanáig. Ebből csaknem 180 bizonyult pozitívnak a koronavírus gyors antigénteszten, 18 súlyos beteget azonnal a Szabadkai Közkórházba szállítottak. A topolyai kórház covid-rendelője a hét minden napján fogadja pácienseit 7-től 22 óráig.

Pannon RTV/Szkocsovszki László

Már délelőtt a nyitás után folyamatosan érkeztek az oltakozni vágyók a topolyai dr. Hadzsy János Egészségházba. Előre csak annak kell bejelentkezni, aki harmadik oltásként Pfizert szeretne felvenni.

Varró István, Bácskossuthfalva:
„- A hosszú élet reményében, felveszem a harmadik vakcinát is.
- Melyiket vette fel eddig és melyiket most?
- A kínait most és a kínait kérem. Ez egy enyhébb, nem eredményez különösebb tüneteket.”

Pannon RTV/Szkocsovszki László

A Sinopharm vakcina második dózisának felvételére érkezett a bácskossuthfalvi Gönczi Krisztián. Mindenkinek az oltakozást ajánlja.

„- Sokan megbetegedtek, nem vették fel az oltást és betegek lettek.
- Ön úgy érzi, hogy ez megvéd?
- Jobb felvenni, mint utána megbánni.”

Pannon RTV/Szkocsovszki László

A koronavírus elleni oltás harmadik adagjának felvételére érkezett a topolyai Gábor Hella is. Az első két dózisnak a kínai oltóanyagot választotta. Most a Pfizer/BioNTech vakcina mellett döntött.

„Azelőtt régen is kaptak az emberek oltást és régen nem is kérdezték, hogy fel szeretnénk-e venni vagy sem, egyértelmű volt, hogy az oltást fel kell venni. Kaptuk, nem is kérdezték, hogy akarja-e az ember vagy sem.”

Pannon RTV/Szkocsovszki László

A topolyai dr. Hadzsy János Egészségházban minden nap 11-től 16 óráig várják a oltakozókat. Hétvégén 8-tól 14 óráig lehet felvenni a vakcinát.

Dr. Illés Csilla, a topolyai Dr. Hadzsy János Egészségház igazgatója: „Több mint 11 ezer ember vette már fel az oltás első adagját, csaknem 11 ezren pedig mind a két dózist, tehát kicsi az eltérés. Mintegy 200 személlyel többen vették fel az első adagot eddig, mint valamelyik oltóanyag második dózisát. Azonban kellemesen meglepett az emberek harmadik oltásra való hajlandósága, az érdeklődés. Amióta oltanak a harmadik dózissal, 1500 személyt oltottunk már be. Ez csaknem 15 százalék, vagyis több mint 15 százaléka azoknak, akik felvették eddig valamelyik vakcina mind a két adagját. Nagy az érdeklődés.”

Kedden a zentagunarasi egészségházba várják az oltakozni vágyókat.

Topolya
koronavírus
koronavírus-járvány

Most

22:44

Harc a melldaganat ellen - A szűrés életet menthet

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja, vagy más néven: rózsaszín október. A cél, hogy felhívják a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára. A Közügyek kisfilmjének is az a célja, hogy tudatosítsa a nőkben, hogy van élet a rák után.
22:26

Falugondnokok a terepen

2015-ben létrejött a falugondnoki szolgálat Vajdaságban. A család nélkül maradt idős személyek, a kisnyugdíjasok, illetve a szociális esetek számíthatnak a falu- és tanyagondnokok segítségére.
19:28, Frissítve: 20:02

Hazatalálás

Hazatalálás címmel nyílt meg a magyarkanizsai születésű Pósa Károly kiállítása a helyi Dobó Tihamér Képtárban a községnapi rendezvénysorozat részeként.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.