Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Albert Éva

Sok az új koronavírusos eset Szerbiában, több mint 24 ezer aktív fertőzött Vajdaságban

2021.10.22
15:59
2021.10.22
16:10
Forrás
Pannon RTV
Továbbra is 7 ezer fölötti a naponta regisztrált koronavírusos betegek száma Szerbiában. Az elmúlt napon 25.161 tesztet végeztek, ebből 7696 lett pozitív. 57 újabb páciens hunyt el a covid19 szövődményeiben.

Kórházban jelenleg 6733 személyt kezelnek, közülük 278-an vannak lélegeztetőgépen. Az aktív fertőzöttek száma 122 ezer.

Pannon RTV/Molnár Edvárd

A legutóbbi vajdasági adatok szerint 24303 aktív fertőzött van a tartományban. A tegnapi nap folyamán 2078 új esetet regisztráltak, Újvidéken a legtöbbet, 425-öt. A tartományi székvárosban jelenleg 5665 aktív fertőzöttet vettek nyilvántartásba.

Pannon RTV/Idei Sándor

A koronavírus delta törzse annyira fertőző, hogy senki sem rejtőzhet el előle – jelentette ki Marijan Ivanuša, az Egészségügyi Világszervezet szerbiai irodájának igazgatója. Az ország jelenleg a világelsők között van fertőzöttség szempontjából. Míg tavaly legfeljebb mindenki ismert valakit, aki megfertőződött, mára mindenki ismer olyan személyt, aki elhunyt a koronavírus szövődményei következtében - mondta Ivanuša. Arra számítunk, hogy télen megfertőződnek azok a személyek, akik nem kértek védőoltást - mondta Ivanuša, hangsúlyozva, hogy nehéz elrejtőzni a vírus elől, ami sok embernél súlyos betegségeket okozhat. Ivanuša ismételtem felhívta a figyelmet arra, hogy az oltás az egyetlen válasz a járványra. Hangsúlyozta, az oltottak, amennyiben meg is fertőződnek, kevésbé terjesztik a vírust, éppen ezért a vakcináció az, ami megállíthatja a járványt.

koronavírus
koronavírus-járvány
védóoltás

Most

20:50, Frissítve: 22:10

Argentína negyeddöntős, a hollandok már várják őket

1:0-ra vezetett Argentína Ausztrália ellen az első félidő végére. A második játékrészben már két gólra növelték előnyüket a dél-amerikaiak. Álvarez is betalált, majd Ausztrália szépített, de ez nem volt elég, 2:1-re győztek Messiék.

Népszerű