Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

A sok csapadék ellenére sem kell árvíztől tartani a vajdasági folyókon

2019-05-16
12:02
2019-05-16
16:39
Forrás
Pannon RTV
Nincs veszély a vajdasági folyókon, a Duna vízszintje még a középszintet sem éri el, tehát a Száva esetleges magasabb vízszintje sem jelent veszélyt.

A Tisza sem éri el a rendes árvízvédelmi készültség szintjét, tehát nincs mitől tartanunk. A hegyvidékes területeken a záporpatakok mentén lehetnek gondok a heves esőzések miatt, ezt pedig sok esetben a folyókban felhalmozott szeméthegyek okozzák - mondta el a Pannon RTV-nek Buzás Mihály, a Magyar Szó Horgászrovatának szerkesztője, aki egész évben figyelemmel kíséri nemcsak a szerbiai, hanem a környező országok folyóinak vízállását is.

Buzás Mihály, újságíró, Magyar Szó: „Ha egy a mostanihoz hasonló méretű esőzés végigsöpör a problémás szakaszokon, ez nem a folyók vagy mellékfolyók főágán van, hanem az úgynevezett záporpatakokon. Mindig ott van probléma, mivel ott az előrejelzés nem segít, ott árvízvédelmi intézkedéseket nem lehet foganatosítani, egyszerűen csak a meder karbantartásával lehet biztosítani a víztömegek gyors áthaladását. Most is a záporpatakok mentén voltak problémák, itt villámárvizek keletkeztek, mert szeméttel rakták tele a patakmedreket.”

árvíz

Most

Népszerű

Holtan találtak három szerbiai nőt Bécsben

Három szerbiai állampolgárságú nő holttestét találták meg egy bécsi lakásban - tudósít a szerb közmédia. Sajtóinformációk szerint a három elhunyt nő egy anya és ikerlányai.