Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

A sok csapadék ellenére sem kell árvíztől tartani a vajdasági folyókon

2019-05-16
12:02
2019-05-16
16:39
Forrás
Pannon RTV
Nincs veszély a vajdasági folyókon, a Duna vízszintje még a középszintet sem éri el, tehát a Száva esetleges magasabb vízszintje sem jelent veszélyt.

A Tisza sem éri el a rendes árvízvédelmi készültség szintjét, tehát nincs mitől tartanunk. A hegyvidékes területeken a záporpatakok mentén lehetnek gondok a heves esőzések miatt, ezt pedig sok esetben a folyókban felhalmozott szeméthegyek okozzák - mondta el a Pannon RTV-nek Buzás Mihály, a Magyar Szó Horgászrovatának szerkesztője, aki egész évben figyelemmel kíséri nemcsak a szerbiai, hanem a környező országok folyóinak vízállását is.

Buzás Mihály, újságíró, Magyar Szó: „Ha egy a mostanihoz hasonló méretű esőzés végigsöpör a problémás szakaszokon, ez nem a folyók vagy mellékfolyók főágán van, hanem az úgynevezett záporpatakokon. Mindig ott van probléma, mivel ott az előrejelzés nem segít, ott árvízvédelmi intézkedéseket nem lehet foganatosítani, egyszerűen csak a meder karbantartásával lehet biztosítani a víztömegek gyors áthaladását. Most is a záporpatakok mentén voltak problémák, itt villámárvizek keletkeztek, mert szeméttel rakták tele a patakmedreket.”

árvíz

Most

14:45

Két ország, egy ellenőrzés

Holnaptól az észak-macedón és a szerb rendőrök egy épületben, közösen és egyszerűsítve végzik majd a határellenőrzést Tabanovcénél, illetve Preševónál.

Népszerű

Tűz pusztít Bosznia-Hercegovinában

Trebinje környékén, a Boszniai Szerb Köztársaságban az éj folyamán a lángok a szél miatt több kilométerre kiterjedtek. Félő, hogy a lángok a közelben elhelyezkedő Zasad településig jutnak.

Megtámadták a TSC szurkolóit Temerinben

A TSC szurkolóinak egy kisebb csoportját eddig ismeretlen tettesek megtámadták Temerinben, amikor a vasárnap esti Vojvodina elleni mérkőzés után hazafelé tartottak.

Tűz Szabadkán

Több autó is kiégett tegnap Szabadkán, a sugárút közelében, amikor kigyulladt a központi garázs a Šumska utcában.