Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Hoffmann Artúr - illusztráció

Sok még a kérdőjel az egyetemi oktatással kapcsolatban

2020.08.11
13:15
Forrás
Szerbiai RTV
Három forgatókönyvvel készülnek, de még egyik mellett sem döntöttek.

Nem tudni még, hogyan indul októberben az egyetemi tanév Szerbiában. Egyelőre három forgatókönyv áll fenn: az első a klasszikus oktatás, a második a vegyes módszer, vagyis hogy az előadásokat online, a gyakorlatokat kisebb csoportokban tartják, a harmadik lehetőség pedig az oktatás teljes mértékben online történő megszervezése.

Petar Bulat, a Belgrádi Egyetem oktatással megbízott rektorhelyettese azt mondta, még korai a döntés, a következő két hónap történéseit nem lehet előrelátni. A jelen helyzetben a vegyes módszert javasolnák - tette hozzá a szerbiai közmédiának nyilatkozva.

oktatás
egyetem
egyetemi oktatás
koronavírus
járvány
forgatókönyv
online
távoktatás

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:14

Kilencgólos francia siker Montenegró ellen

Az olimpiai címvédő Franciaország 36-27-re legyőzte Montenegrót a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn a budapesti MVM Dome-ban.
21:42

Emlékezni az ártatlan áldozatokra

1942 januárjában a magyar katonai alakulatok razziát indítottak a visszafoglalt Bácska Sajkás-vidékén. A túlkapásba torkolló akciónak több mint 1200 szerb, zsidó és roma nemzetiségű személy esett áldozatául, de magyar személyeket is kivégeztek.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.