Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Sok múlik a fiatalok oltási hajlandóságán

2021.07.24
08:04
2021.07.24
17:13
Forrás
Pannon RTV
Bár Szerbiában a járványhelyzet jelenleg stabilnak tűnhet, az új fertőzöttek száma napról napra növekszik. Különösen aggasztó az, hogy a fiatal korosztálynak kevesebb mint a 18 százaléka oltatta be magát a koronavírus elleni vakcinával.

Műfecskefészkeket készítettek fiatalok még tavasszal a péterrévei Ifjúsági Klubban. A 18 éves Vermes Tamara is közöttük volt. Ő jövő csütörtökön veszi fel az oltást: „Mivel magán a fertőzésen átestem, ezért meg kellett várnom a megfelelő időt, hogy elteljen. Azért döntöttem így, mert fontosnak tartom azt, hogy a szervezetem megfelelően felkészüljön magára a vírusra, illetve arra is nagyon vágyom fiatalként, hogy visszaálljon az élet a normális kerékvágásba.”

Pannon RTV/Rácz László

Szabó Attila még februárban felvette a vakcinát, de a családjában többen is megbetegedtek: „Elég súlyos tüneteik voltak, ők sajnos később jelentkeztek már csak a vakcinára, úgyhogy mi örülünk, hogy kialakult a védettség. Engem különösen érint a szakmám miatt, mivel a turizmusban dolgoztam, és amíg nem lesz meg a kellő átoltottság, addig valószínűleg a munkám szünetelni is fog.”

Pannon RTV/Idei Sándor

Lovasi Latincsity Zsolt munkanapokon az óbecsei községi képviselő-testület titkáraként felelősségteljes munkát végez. Nyáron a koncertek és a fesztiválok jelentik számára a kikapcsolódást. De nem csak ezért vette fel az oltást: „Mi egyének apró darabkái vagyunk egy hatalmas kirakósnak. Ahhoz, hogy ez a hatalmas kirakós összeálljon, hogy megszerezzük a hőn áhított nyájimmunitást, arra van szükség, hogy felvegyük az oltást. Véleményen szerint ez az egyetlen felelősségteljes döntés, ezért is döntöttem jómagam úgy, hogy fölveszem az oltást.”

Pannon RTV/Idei Sándor

Szerbiában a 18 és 30 év közötti korosztálynak kevesebb mint 18 százaléka oltatta be magát a koronavírus elleni vakcinával. Bár a járványhelyzet jelenleg stabilnak tűnhet, az új fertőzöttek száma ismét növekszik.

koronavírus
koronavírus elleni védőoltás
vakcina
Óbecse

Most

Népszerű

Négy új pályázatot írt ki a tartomány

Az elsővel a női többségi tulajdonban lévő és nők által vezetett vállalkozásokat támogatják - mondta a Közügyek műsorában Pelt Ilona tartományi gazdasági és idegenforgalmi segédtitkár.

Ki lett a parasztolimpia legjobbja?

Egy év kényszerpihenő után újra megtartották a Moholi Parasztolimpiát és Főzőversenyt, amely immáron hagyományosnak számító rendezvény a Tisza-mentén élő mezőgazdasággal foglalkozó emberek életében. Nagy volt az érdeklődés idén.