Ugrás a tartalomra

Sok rendőr szakmát vált

2018-11-13
16:58
Forrás
021.rs, Danas
Egyre több közrendőr és tiszt hagyja el hivatását és választ másik szakmát magának - tájékoztat a szerbiai rendőrök reprezentatív szakszervezete.

Az utóbbi években a belügyisek 8-12 százaléka hagyta ott munkáját, hogy az Európai Unió országaiban sofőrként vagy valamilyen mesterként dolgozhasson. Veljko Mijailović szakszervezeti elnök elmondta, nagy az elégedetlenség a közrendőröktől egészen a vezetőkig, mivel rosszak az emberi viszonyok, ellehetetlenült a szervezett bűnözés elleni harc, és nehéz az alkalmazottak anyagi- és munkakörülménye. Ha továbbra is ilyen gyorsasággal hagyják el képzett személyek a rendőrséget, akkor az nem lesz képes a megfelelő módon ellátni a feladatát, a lakosság védelmét. Mihamarabb rendezni kell Szerbia egyik legfontosabb szervezetének, a belügyminisztériumnak a helyzetét - szögezte le a rendőrség szakszervezetének elnöke.

rendőr
Veljko Mijailović

Most

20:20, Frissítve: 20:26

Magyarul csak a Semmi lesz Óbecsén

Elkezdődött a 62. Májusi Játékok, a gyermek- és ifjúsági színjátszók nemzetközi fesztiválja Óbecsén. A Fabula Rasa Színjátszó Grund Semmi című ifjúsági előadása kedden 18:15-kor lesz műsoron.
19:10, Frissítve: 20:29

A Tisza vízállása 374 centiméter Zentánál

Ez a szint teljesen átlagosnak mondható ebben az időszakban, áradástól nem kell tartani - mondják az illetékesek. A víz szintje 15-20 centimétert emelkedhet az elkövetkező napokban az esőzések miatt.
17:23

A méhek világnapja

Az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezet arra figyelmeztet, hogy a beporzók számának és sokféleségének csökkenése katasztrofális következményekkel járhat táplálkozásunkra nézve.

Népszerű