Ugrás a tartalomra

Sok rendőr szakmát vált

2018-11-13
16:58
Forrás
021.rs, Danas
Egyre több közrendőr és tiszt hagyja el hivatását és választ másik szakmát magának - tájékoztat a szerbiai rendőrök reprezentatív szakszervezete.

Az utóbbi években a belügyisek 8-12 százaléka hagyta ott munkáját, hogy az Európai Unió országaiban sofőrként vagy valamilyen mesterként dolgozhasson. Veljko Mijailović szakszervezeti elnök elmondta, nagy az elégedetlenség a közrendőröktől egészen a vezetőkig, mivel rosszak az emberi viszonyok, ellehetetlenült a szervezett bűnözés elleni harc, és nehéz az alkalmazottak anyagi- és munkakörülménye. Ha továbbra is ilyen gyorsasággal hagyják el képzett személyek a rendőrséget, akkor az nem lesz képes a megfelelő módon ellátni a feladatát, a lakosság védelmét. Mihamarabb rendezni kell Szerbia egyik legfontosabb szervezetének, a belügyminisztériumnak a helyzetét - szögezte le a rendőrség szakszervezetének elnöke.

rendőr
Veljko Mijailović

Most

19:38

Bagolylesre invitál az Arcus

A topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület aktivistái bagolylesre invitálják a járókelőket a város központjában december 15-én, szombaton, 10 órától.

Népszerű

Pannon friss hír

Csődöt jelentett a Vojvodinaput vállalat

Csődöt hirdetett ki a nagybecskereki bíróság az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban. A csődeljárás idén októberben indult - közölte a végzés indoklásában Ljiljana Popov, csődbíró.
petárda

Pénzbüntetés vár a petárdázókra

50 és 100 ezer dinár közötti büntetést ír elő a márciusban életbe lépett közrendről szóló törvény azok számára, akik petárdával vagy más pirotechnikai eszközzel megzavarják polgártársaik nyugalmát.