Ugrás a tartalomra

Sok rendőr szakmát vált

2018-11-13
16:58
Forrás
021.rs, Danas
Egyre több közrendőr és tiszt hagyja el hivatását és választ másik szakmát magának - tájékoztat a szerbiai rendőrök reprezentatív szakszervezete.

Az utóbbi években a belügyisek 8-12 százaléka hagyta ott munkáját, hogy az Európai Unió országaiban sofőrként vagy valamilyen mesterként dolgozhasson. Veljko Mijailović szakszervezeti elnök elmondta, nagy az elégedetlenség a közrendőröktől egészen a vezetőkig, mivel rosszak az emberi viszonyok, ellehetetlenült a szervezett bűnözés elleni harc, és nehéz az alkalmazottak anyagi- és munkakörülménye. Ha továbbra is ilyen gyorsasággal hagyják el képzett személyek a rendőrséget, akkor az nem lesz képes a megfelelő módon ellátni a feladatát, a lakosság védelmét. Mihamarabb rendezni kell Szerbia egyik legfontosabb szervezetének, a belügyminisztériumnak a helyzetét - szögezte le a rendőrség szakszervezetének elnöke.

rendőr
Veljko Mijailović

Most

22:51, Frissítve: 23:57

Tenisz: Györe döntős Rióban!

A zentai teniszező elődöntőbeli ellenfele, a szlovén Aljaž Bedene sérülés miatt visszalépett, így Györe küzdelem nélkül jutott be a döntőbe.
20:16, Frissítve: 20:29

Cserkészvezetőkre van szükség

A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség muzslyai közgyűlésén értékelték az elmúlt évet, és felvázolták a jövőre vonatkozó terveket.

Népszerű

Baleset történt Szabadkán

Baleset történt Szabadkán a Majsai-híd lábánál. Egy régebbi típusú Opel, valamint egy Fiat személygépkocsi ütközött össze, személyi sérülés nem történt.

További járatokat törölt a Subotica-trans

Amellett, hogy a szombati menetrend lesz érvényben, további járatkiesésekkel is számolni kell keddtől - áll a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat legfrissebb közleményében.