Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Zséli Ágnes

Sokan elhalasztják az esküvőjüket

2020.08.13
16:53
Forrás
Pannon RTV
Törökbecsén a koronavírus-járvány megjelenése óta kilenc esküvőt mondtak le. A fiatalok többsége a nagy napot őszre tervezi, azonban vannak, akik a lakodalmi mulatságot jövő évre halasztották.

A járványhelyzet miatt a házasodni vágyók egy része egy későbbi napon mondhatja ki a boldogító igent. Különösen azok a családok mondtak le az ünnepségről, akik tömegesebb mulatság keretében rokonokkal, ismerősökkel, barátokkal szerették volna megosztani örömüket. A törökbecsei Seregélyék tavaly kezdték meg lányuk lakodalmának szervezését. Egy kétszáz fős lakodalom előkészítése több hónapot igényel - jegyezte meg Endre, a siralomapa. A járvány miatt ezt az utat azonban újra végig kell járniuk, mivel a családi ünnepélyt jövőre halasztották. „Tavaly nyáron már lefoglaltuk a zenészeket, a hotelt, minden időpont ez év július 25-re le volt foglalva, és úgy volt, hogy a lakodalom meg lesz tartva. Akkor még a koronából semmi nem volt, nem gondoltuk, hogy ilyen bonyodalmak lesznek. Decemberben az eljegyzés meg lett tartva, még akkor sem gondoltuk, hogy így fogunk járni.”

A lakodalmas zenekarok is megérzik a mulatságok, ünnepélyek hiányát, főleg azok, akik számára kizárólag ez az egyetlen jövedelemforrás. Táborosi Dániel, a Torontál Express zenekar vezetője azt mondja, hogy ő szerencsésebb helyzetben van, hiszen főállásban egy óbecsei cégnél dolgozik, azonban a rendezvények kimaradása mindannyiukat érinti. „Sajnos mintegy húsz-huszonöt lakodalmat, szóval fellépést, inkább így mondom, hiszen nem csak lakodalmakból áll a fellépésünk, le lett mondva, vagy el lett halasztva. Reménykedünk, hogy jövőre sokkal jobb lesz, szóval, hogy meg tudják majd tartani a mulatságot, vagy esetleg akármilyen más fesztivált.”

 

Pannon RTV/Zséli Ágnes

Törökbecsén március 15-től augusztus 1-ig huszonhárom esküvő volt, azzal, hogy az illetékes minisztérium rendelete alapján az anyakönyvvezető nem jár ki terepre, ami azt jelenti, hogy a házasságkötéseket az előírt egészségügyi szabályok betartásával a községháza dísztermében tartják. Jelena Ubavić, anyakönyvvezető, Törökbecse: „Kötelező a kéz fertőtlenítése, a szájmaszk használata, valamint a lázmérés is. Hasonló intézkedések betartásával történik a házasságkötési szándék bejelentése, és a házasságkötés ünnepélyes szertartása is. Mindemellett a jelenlévőknek be kell tartaniuk a kétméteres távolságot, azzal, hogy a díszteremben egyidőben legfeljebb tíz személy tartózkodhat. Kiemelném azt is, hogy ezek a jelenlegi intézkedések, amelyeket az Államigazgatási és Helyi Önkormányzati Minisztérium tett közzé. Mi továbbra is figyelemmel kísérjük a rendeleteket, amelyekkel összhangban dolgozunk. Abban az esetben, ha változások történnek, arról a házasodni vágyókat időben értesítjük majd.”

Törökbecsén az elmúlt két hónapban, júniusban és júliusban összesen tizenhat házasságkötés volt.

koronavírus
esküvő
anyakönyvvezető
házasság
lakodalom
halasztás

Most

14:06, Frissítve: 16:42

Lóra fel! - Lovastábor Tóthfaluban

A lótartás és a lóápolás szabályaival ismerkedtek meg fiatalok a négynapos, tóthfalusi lovastáborban. Az érdeklődők Magyarkanizsa és Zenta község területéről érkeztek.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.