Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Sokan éltek a rendkívüli oltás lehetőségével

2021.04.07
15:52
2021.04.07
17:22
Forrás
Pannon RTV
Nagy érdeklődés övezte az előzetes bejelentkezés nélküli oltakozást Szabadkán, a Kumičić utcai oltóponton. A Sinopharm gyártmányú koronavírus elleni vakcinát bárki felvehette, aki elmúlt 18 éves, és eddig nem regisztrált.
Pannon RTV/Payeta Maurice

Cvrkušić Szófia: „Nem jelentkeztem be, először itt kaptam, amikor három napig adták azoknak, akiknek nem volt időpontjuk, és én eljöttem, meg is kaptam, sikerült. Most már elmúlt a három hét, mert három hét múlva kell jönni.”

Mezei Irma: „Úgy éreztük, hogy ez szükséges, így leszünk megvédve, a család is így lesz megvédve, és a gyerekeinket is arra biztatjuk, hogy vegyék fel. Még nincsenek hatvan évesek, de azt látjuk megoldásnak, mert nagyon sok rossz tapasztalatot hallunk.”

Huszák Tibor: „Mivel mi már egyszer, még decemberben átestünk ezen a fertőzésen, attól függetlenül, az okosok azt mondják biztos, ami biztos, így legalább tudjuk biztosan, hogy hosszabb ideig talán nem fogunk újra megfertőződni.

Pannon RTV/Payeta Maurice

14 órától ismét felvehették a polgárok az első adag védőoltást előzetes bejelentkezés nélkül. Rengetegen várakoztak a sorukra, többségében idősebbek, de sok fiatal is eljött.

Kovács Viktória: „Örülök ennek a lehetőségnek, hogy végre a fiatalok is felvehetik ezt a vakcinát, és hogy van erre lehetőségünk.”

Kuntić Alen: „Azért is jöttem felvenni a vakcinát, mert 1-es típusú cukorbeteg vagyok. Én már regisztráltam Pesten is, de úgy voltam vele, ahol előbb behívnak. Itt is regisztráltam, nem hívtak még, de láttam az interneten, hogy itt fel lehet venni, mondom, akkor megpróbálom, hátha.”

Pannon RTV/Payeta Maurice

Kedden ugyanezen az oltóhelyen mintegy 190 polgárt oltottak be a Sinopharm védőoltással előzetes bejelentkezés nélkül. Csütörtökön ismét 14 órától 20 óráig várják a polgárokat.

Sinopharm
Szabadka
koronavírus elleni védőoltás
AstraZeneca

Most

19:13, Frissítve: 19:40

A szabadkai kisipar története

Bemutatták Dragutin Miljković: A szabadkai kisipar története című könyvét ma Palicson. Az esemény a Könyvtár a szabadban elnevezésű programsorozat folytatása volt.
18:09, Frissítve: 19:23

Fák százait ültették el Topolyán

Faültetési akciót tartottak ma Topolyán. Mintegy 290 facsemetét ültettek el a helyi piactér környékén, illetve a tűzoltóság udvarában. Az eseményt az önkormányzat, a Caritas és az Arcus Környezetvédő Egyesület szervezte.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!