Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

A sokszínűség érték

2021.03.12
14:43
2021.03.12
20:12
Forrás
Pannon RTV
Ma tartották annak az IPA projektnek a nyitókonferenciáját, amely a megváltozott munkaképességű egyénekkel, valamint a munkaadókkal hivatott foglalkozni.

A nyitókonferenciára a magyarkanizsai Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központban került sor. A projektben résztvevő Magyarkanizsa Községbeli Szociális Védelmi Szolgáltató Központ és a szegedi Szivárvány Autizmus Közhasznú Egyesület is bemutatkozott. 

A pályázat 2020. októberében indult és 16 hónapig tart. Fő célja, hogy segítsék a megváltozott munkaképességű emberek munkába állását. A projektnek köszönhetően 20 érintettel tudnak foglalkozni.

Szakács Ibolya, a projekt szakmai vezetője: „Előadások, képzések, konferenciák, webshop, website, mindenféle kommunikációs eszközök biztosításával próbáljuk ezt megvalósítani, hogy a nagy nyilvánosság minél jobban és minél közelebbről megismerje a megváltozott munkaképességű emberek lehetőségeit, képességeit.”

A konferencián résztvevőknek a szegedi Szivárvány Autizmus Közhasznú Egyesület illetékese beszélt tapasztalatairól. Harter Árpádné már évek óta foglalkozik a munkavállalókkal és a munkaadókkal is.

Harter Árpádné, ügyvezető, Szivárvány Autizmus Közhasznú Egyesület, Szeged: „Az előző közös projektünkben volt egy kutatás, ebből az derült ki, hogy nyitottak a munkaadók, de kell hozzá külső segítség, hogy ezen az úton el tudjanak indulni, mert nincsenek információik, és ezt mi tudjuk biztosítani, úgyhogy úgy gondolom, hogy ez egy gyümölcsöző kapcsolat lesz köztünk és a munkáltatók között.”

Az IPA projekt teljes összege 146 ezer euró, melyből 126 ezer eurót az Európai Unió biztosít, továbbá az önkormányzat is támogatja a kezdeményezést.

Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „15 százalékos önrészt mi biztosítjuk az intézmény számára, hogy meg tudja valósítani ezt a projektumot, másrészről pedig szakmailag is azért támogatjuk, mert hogy egy szélesebb körről van szó a lakosság tekintetében is.”

Az összegből a konferenciák, előadások, fórumok megszervezésén kívül jut még a községbeli műhelyek felújítására, új eszközök beszerzésére. Tervben van a gölöncsérműhely, az üvegház, illetve a varró műhely felújítása, valamint a horgosi napközi pincéjében olyan eszközöket vásárolnak majd, amelyekkel megkezdődhet a gombatermesztés.

Magyarkanizsa
Fejsztámer Róbert
IPA projekt

Most

15:49, Frissítve: 16:01

Együtt a sikerért!

Együttműködési megállapodást írt alá több szerbiai szabad övezet és az ezekben működő vállalatok illetékesei. Ehhez csatlakoztak egyebek mellett szállodák, a szabadkai Építőmérnöki Kar és egyéb partnerek.
14:41, Frissítve: 16:07

Megérkezett a Petőfi-busz Vajdaságba

A Petőfi Irodalmi Múzeum „Átröpülök hosszában hazámon” című vándorkiállítása a vajdasági Mozdulj! Petőfi! programsorozat részeként három napon át Vajdaság hat településen állomásozik.

Népszerű