Ugrás a tartalomra

Soós Georgina és Szakács Áron voltak a Metszéspontok vendégei

2023.03.23
13:21
Forrás
Pannon RTV
A nem tanári pályát választó egykori hallgatóké volt ismét a főszerep az újvidéki Magyar Nyelv és Irodalom Tanszék online beszélgetéssorozatában.

A Metszéspontok nevet viselő szerdai eseményen Soós Georginát, a Pannon RTV szerkesztőjét és Szakács Áront, a Vajdasági RTV szerkesztőjét kérdezték a téma kapcsán. Georgina elmondta, már a gyerekkori álma is az volt, hogy riporter vagy tanár legyen. Kolléganőnk tudatosan készült az újságírói pályára, már fiatalon írt a Jó Pajtásba és műsort vezetett a Szabadkai Rádióban is. Magyartanárként is lett volna lehetősége dolgozni, de végül a Pannon RTV-ben kötött ki. Georgina rádiós hírszerkesztőként és televíziós műsorvezetőként is kipróbálta magát. Azóta pedig már a Közügyek című hírháttérműsorunkat és a honlapunkat, a pannonrtv.com-ot szerkeszti. Áron már kevésbé tudatosan készült erre a pályára. A Vajdasági RTV-ben riporterként kezdte a pályafutását, majd külpolitikai szerkesztő lett, a műsorvezetésben is kipróbálta magát, mostanra pedig a sportrovat szerkesztőjévé vált.

Soós Georgina
Szakács Áron

Most

17:48, Frissítve: 18:01

Magyar szempontból fontos brazil siker a csehek ellen

A brazil együttes - a magyar válogatott szempontjából kedvezően - 30-27-re legyőzte a cseh csapatot a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének utolsó fordulójában.
15:41, Frissítve: 17:15

Felszabadítják az országot

December 17-én szabadítsuk fel Belgrádot, Vajdaságot, Kragujevacot, Kruševacot és Kraljevot, ezt követően tavasszal pedig Újvidéket! Erre szólította fel a választókat szombat este a tartományi székvárosban tartott kampánygyűlésén Marinika Tepić.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.