Ugrás a tartalomra

Soós Georgina és Szakács Áron voltak a Metszéspontok vendégei

2023.03.23
13:21
Forrás
Pannon RTV
A nem tanári pályát választó egykori hallgatóké volt ismét a főszerep az újvidéki Magyar Nyelv és Irodalom Tanszék online beszélgetéssorozatában.

A Metszéspontok nevet viselő szerdai eseményen Soós Georginát, a Pannon RTV szerkesztőjét és Szakács Áront, a Vajdasági RTV szerkesztőjét kérdezték a téma kapcsán. Georgina elmondta, már a gyerekkori álma is az volt, hogy riporter vagy tanár legyen. Kolléganőnk tudatosan készült az újságírói pályára, már fiatalon írt a Jó Pajtásba és műsort vezetett a Szabadkai Rádióban is. Magyartanárként is lett volna lehetősége dolgozni, de végül a Pannon RTV-ben kötött ki. Georgina rádiós hírszerkesztőként és televíziós műsorvezetőként is kipróbálta magát. Azóta pedig már a Közügyek című hírháttérműsorunkat és a honlapunkat, a pannonrtv.com-ot szerkeszti. Áron már kevésbé tudatosan készült erre a pályára. A Vajdasági RTV-ben riporterként kezdte a pályafutását, majd külpolitikai szerkesztő lett, a műsorvezetésben is kipróbálta magát, mostanra pedig a sportrovat szerkesztőjévé vált.

Soós Georgina
Szakács Áron

Most

08:46

Ma Sevilla-Roma Európa-liga döntő

A budapesti Puskás Aréna ad otthont a labdarúgó Európa-liga idei döntőjének, ahol a Sevilla és AS Roma mérkőzik meg a bajnoki címért. A spanyol csapat az Európa-liga, míg a Roma a kupadöntők specialistája.

Népszerű