Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Sorban álltak az önkéntes véradók Zentán

2019-12-02
17:41
Forrás
Pannon RTV
A statisztikák szerint Szerbiában napi 350-400 egység vérre lenne szükség a folyamatos vérellátáshoz az országban. Ehhez igyekeztek hétfőn ismét hozzájárulni Zentán.

A Vöröskereszt munkatársai a Tópart Helyi Közösség épületében szervezeték meg az újabb akciót.

Zentán sokan igyekeztek kihasználni az alkalmat, hétfőn reggel a korai órákban sort kellett várniuk az önkénteseknek.

Adamov Dejan, Zenta: „Jöttem már tizenpár alkalommal vért adni. Mert én úgy gondolom, hogy így ezzel segítek az embereken, a gyerekeken.”

Most is voltak olyanok, akik először adtak vért, nagyvállalatok helyi munkatársai is részt vettek az akcióban.

Boros Gyevi Ervin, Zenta: „Segít másokon is, másodsorban meg ha adhat vért, azt jelenti, egészséges. Itt megmérik a vérnyomást, a többit, ha egészségesek vagyunk, örülünk és még másokon is segítünk.”

Az országos adatok alapján Szerbiában több véradóra lenne szükség. Zenta egyébként a kivételek közé esik, hiszen a rendszeres véradóakciókra mindig sokan jelentkeznek. A Tópart Helyi Közösségben is több mint ötvenen éltek a lehetőséggel – mondta Đukić Teodora, a Vöröskereszt zentai szervezetének munkatársa: „Hat véradásunk volt Tornyos, Kevi, Felsőhegy, illetve az Egészségügyi Középiskolában, és volt egy rendkívüli akciónk. Ez már az idén a tizenkilencedik, ami azt jelenti, hogy az idén még egy véradásunk lesz, és azzal körülbelül a 600-700 véradót elérjük.”

A következő, egyben az év utolsó véradó akcióját a tervek szerint december 16-án szervezi meg a zentai Vöröskereszt. Az érdeklődők bővebb információt a 024/811-475-ös telefonszámon kérhetnek.

Zenta
Vöröskereszt
önkéntes véradás
önkéntes véradó

Most

13:58, Frissítve: 14:23

Változékony, szeles idő lesz

Kedden a szokásosnál alacsonyabb hőmérséklet vár ránk. Szerdától némi felmelegedés lehet. Szerbia egyes részein sárga riasztás van érvényben a zivatarok miatt.

Népszerű

Megjelent a Kawasaki-kór Szerbiában

Szerbiában is megjelent a Kawasaki betegség a gyerekeknél. Két 5 évnél idősebb beteget ápolnak. Mindketten koronavírus-fertőzöttek voltak, és a Kawasaki tünetei közül csupán néhány jelentkezett náluk.