Ugrás a tartalomra

Sorok a covid-ambulanciák előtt, növelik az orvosok számát

2022.01.05
10:40
2022.01.05
12:31
Forrás
Szerbiai RTV, Tanjug
Türelemre inti a szerbiai covid-ambulanciák előtt várakozókat az illetékes minisztérium, ahol kell, ott megnövelik az orvosok számát. Az elkövetkező napokban többszörösére emelkedhet a napi fertőzöttek száma Szerbiában.

Hosszú idő után, ismét sorok alakulnak ki az egészségügyi intézmények előtt országszerte, de leginkább Belgrádban. A szerb egészségügyi miniszter, Zlatibor Lončar utasítására az összes covid-ambulancián megerősítik az ügyeletet. Belgrádban a covid-rendszerbe újabb egészségügyi intézményeket csatolnak be. Mindenkit arra kérnek, hogy a páciensek tanúsítsanak türelmet az egészségügyi dolgozók irányába, akik igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy mindenki megfelelő ellátást kapjon. A közlemény szerint elkezdődött a koronavírus-járvány újabb hulláma Szerbiában - mindenkit a járványügyi szabályok betartására kérnek. 

Nem lehet megállítani a koronavírus omikron variánsának terjedését, az elkövetkező napokban biztosan 10, 20, de akár 30 ezer fölé is emelkedhet a napi fertőzöttek száma Szerbiában - erről pedig Radmilo Janković, a Niši Klinikai Központ igazgatóhelyettese beszélt. Az elkövetkező hetek összetettek lesznek járványügyi szempontból. Azt mondta, az látható, hogy ismét egy újabb hullám tetőpontja felé indult meg a járványgörbe, ezt pedig az omikron-variáns eredményezi. Amit az orvosok feltételeztek, az be is következett - mindenhol Európában nő az esetszám - részletezte. Az bizonyos, hogy az esetszámok drámaian emelkednek majd az elkövetkező időszakban - tette hozzá Janković

COVID-19
Covid-19 rendelő
covid-beteg
Covid-rendelő
Zlatibor Lončar
Radmilo Janković

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:09

Izrael ugyanúgy folytatja

Amerika azt üzente Izraelnek, hogy vigyázzon, mert elveszítheti a nemzetközi támogatást, ha nem enyhít álláspontján a gázai háborúval kapcsolatban.
16:46, Frissítve: 17:28

Nem ad okot aggodalomra a Tisza vízállása

A reggel mért adatok szerint 492 centiméter volt a Tisza vízszintje a hivatalos zentai vízmércénél. Ez nagyjából 150 centiméterrel magasabb az ebben az időszakban átlagosan mért vízállásokhoz képest.
15:56

Mit mond Amerika?

Sürgősen folytatni kell a dinárhasználatot tiltó prištinai rendeletről szóló egyeztetést - közölte az amerikai külügyminisztérium.

Népszerű