Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Sorok a covid-ambulanciák előtt, növelik az orvosok számát

2022.01.05
10:40
2022.01.05
12:31
Forrás
Szerbiai RTV, Tanjug
Türelemre inti a szerbiai covid-ambulanciák előtt várakozókat az illetékes minisztérium, ahol kell, ott megnövelik az orvosok számát. Az elkövetkező napokban többszörösére emelkedhet a napi fertőzöttek száma Szerbiában.

Hosszú idő után, ismét sorok alakulnak ki az egészségügyi intézmények előtt országszerte, de leginkább Belgrádban. A szerb egészségügyi miniszter, Zlatibor Lončar utasítására az összes covid-ambulancián megerősítik az ügyeletet. Belgrádban a covid-rendszerbe újabb egészségügyi intézményeket csatolnak be. Mindenkit arra kérnek, hogy a páciensek tanúsítsanak türelmet az egészségügyi dolgozók irányába, akik igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy mindenki megfelelő ellátást kapjon. A közlemény szerint elkezdődött a koronavírus-járvány újabb hulláma Szerbiában - mindenkit a járványügyi szabályok betartására kérnek. 

Pixabay/geralt

Nem lehet megállítani a koronavírus omikron variánsának terjedését, az elkövetkező napokban biztosan 10, 20, de akár 30 ezer fölé is emelkedhet a napi fertőzöttek száma Szerbiában - erről pedig Radmilo Janković, a Niši Klinikai Központ igazgatóhelyettese beszélt. Az elkövetkező hetek összetettek lesznek járványügyi szempontból. Azt mondta, az látható, hogy ismét egy újabb hullám tetőpontja felé indult meg a járványgörbe, ezt pedig az omikron-variáns eredményezi. Amit az orvosok feltételeztek, az be is következett - mindenhol Európában nő az esetszám - részletezte. Az bizonyos, hogy az esetszámok drámaian emelkednek majd az elkövetkező időszakban - tette hozzá Janković

COVID-19
Covid-19 rendelő
covid-beteg
Covid-rendelő
Zlatibor Lončar
Radmilo Janković

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:33, Frissítve: 13:38

A bankok finanszírozzák az esőerdők pusztítását

Az Amazonas-vidék pusztításában részt vevő vállalatokat finanszíroztak az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok és az EU tagállamainak központi bankjai, miközben a tudósok jelentése szerint az erdőirtás túl van az átbillenési ponton.
13:22

Mesedélelőtt a horgosi könyvtárban

Ma ünnepeljük a magyar népmese napját, amely Benedek Elek születésének napjához kötődik. Ebből az alkalomból a horgosi József Attila fiókkönyvtárban mesedélelőttöt szerveztek a legkisebbeknek, hogy közelebb hozzák hozzájuk a magyar meséket.
12:54, Frissítve: 15:27

Négy diákot támogat a Studio Present Kft.

Négy fiatal programozó tehetség érdemelte ki idén a szabadkai Studio Present Kft. ösztöndíját. Az ünnepélyes átadó ma volt. A díjazottak a nagybecskereki Mihajlo Pupin Műszaki Tudományok Karára, valamint a Szabadkai Műszaki Szakfőiskolára járnak.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Verbászi fiú a bravúros magyar válogatottban

Újoncot avatott a magyar labdarúgó-válogatott Lipcsében, a Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, ahol egygólos győzelmet aratott a németek ellen. Az új játékos a mindössze 18 éves vajdasági fiú, Kerkez Miloš.

Megküzdöttek a Mohol legnagyobb parasztja címért

Látogatottságban és a résztvevők számát tekintve is rekordot döntött a 8. Moholi Parasztolimpia. Ilyenkor dől el, hogy kik a környék legnagyobb parasztjai, akik különböző mezőgazdasághoz köthető versenyszámokban mérettetik meg magukat.