Ugrás a tartalomra
MTI/Czeglédi Zsolt

Sorra nyeri el a díjakat Karikó Katalin

2021.12.22
11:58
Forrás
hirado.hu
Ezúttal Németországban díjazták.

Legújabban a Berlin-Brandenburgi Tudományos Akadémia 2022-es Helmholtz-érmét érdemelte ki a magyar biokémikus úttörő biokémiai munkásságáért, jelentették be Németországban.

Karikó Katalin kutatásaival megalapozta a hatékony mRNS-alapú terápiák és a vakcinák fejlesztését. A sajtóközleményben kiemelték, hogy az elismerést különös tekintettel a SARS-CoV-2 elleni vakcinák, azaz a német BioNTech és az amerikai Moderna céghez kötődő oltóanyag gyors kifejlesztéséhez való hozzájárulásával nyerte el.

Karikó Katalin
díj
Németország

Most

14:15, Frissítve: 14:25

A hétvégén Folk Music Fest

Május 27-én és 28-án tartják a nyolcadik Folk Music Fest népzenei fesztivált a Palicsi Vigadó teraszán. Pénteken a Juhász zenekar nyitja meg a koncertsorozatot, szombaton délután fiatal népzenei együttesek fellépésével folytatódik a rendezvény.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.