Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Gualtieri Nino

Sportpálya épül Magyarkanizsán

2018-07-12
13:37
2018-07-12
16:37
Forrás
Pannon RTV
Sportpálya épül Magyarkanizsán egy határon átnyúló együttműködés eredményeként, emellett az ifjúsági és a vízi turizmust is fellendítenék.

A projekt részleteit ma délelőtt ismertették Újvidéken. A magyarországi partnertelepülés Kistelek, ahol egyebek mellett egy egészségügyi központ kiépítésére kerül majd sor. Az összköltségvetés mintegy 588 000 euró. A projektben partnerként szerepel az Európai Ügyek Alapja, valamint a Tartományi Oktatási Titkárság.

Nyilas Mihály, tartományi oktatási titkár: „Megpróbáltuk megtalálni azokat a témákat, amelyekkel különben is foglalkozunk és amelyeket a tartományi költségvetés egyébként is pénzel. Szerettük volna ezeket a tartalmakat úgy megerősíteni, hogy ehhez európai uniós források is járuljanak és amellett tartalmaikban ezek a programjaink szintén erősödjenek, nemzetközivé váljanak és segítsük egyúttal azokat az önkormányzatokat, úgy Szerbiában és Magyarországon is, amelyek érdekeltek ebben.”

Magyarkanizsa
sportpálya
Nyilas Mihály

Most

Népszerű

Látványkonyhával várja vendégeit a Varga Csárda

Ünnepséggel, állófogadással nyitotta meg kapuit az új Varga Csárda Magyarkanizsán. Az egykori Halászcsárda helyén kialakított új étterem látványkonyhával és széles halétel különlegességekkel szolgál.

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Vasárnap kora este sűrű füst gomolygott az Arsenije Čarnojević és a Szép Ferenc utca kereszteződésénél. A közlekedés teljesen megbénult, mert a látási viszonyok minimálisra csökkentek.

Állami ünnep van

A ma és holnap állami ünnep van Szerbiában, ezért a hétfő is munkaszüneti nap.