Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Sportra fel! - Nyári Sportiskola Magyarkanizsa községben

2019-07-18
13:43
2019-07-18
18:30
Forrás
Pannon RTV
Két héten át mintegy 200 magyarkanizsai és környékbeli gyerek vesz részt az idei Nyári Sportiskola programjain.

A két hét alatt három helyszínen folynak a foglalkozások, Magyarkanizsa és Horgos mellett a jövő héttől Kispiacon is várják a sportolni vágyó gyerekeket. Pedagógusok és leendő pedagógusok ismertetnek meg a gyerekekkel több mint 10 különböző sportágat.

A sportról szól minden két hétig Magyarkanizsán, ugyanis második alkalommal szerveztek Nyári Sportiskolát a gyerekeknek. A két hét alatt több mint 10 sportágat próbálhatnak ki a résztvevők, csütörtökön éppen a közkedvelt zsinórlabdását gyakorolták.

A héten eddig lehetett teniszezni, küzdősportokat kipróbálni, kosárlabdázni és az akadálypályával is meg kellett küzdeniük a gyerekeknek. Tomin Júliának ez tetszett a legjobban: „Az akadálypálya azért érdekes, mert több mindent kell megcsinálni. ”

A nyári Sportiskolába óvodások és általános iskolás korú gyerekek jelentkeztek, azzal a céllal, hogy egy testmozgásban gazdag, tartalmas időtöltésben vegyenek részt a nyári szünetben is.

Vuković Igor, titkár, Községi Sportszövetség, Magyarkanizsa: „Legfontosabb, hogy ne otthon üljenek a tévé vagy a telefonok mellett, hanem mozogjanak egy kicsit. Nem olyan sok ez a napi négy óra, de mégis úgy gondolom, hogy segítünk a szülőkön is, hogy nem kell a gyerekekre vigyázni, és legalább egészségesen élnek délelőttönként.”

Sőreg Anita, az esemény egyik szervezője elmondta, ez egy kitűnő lehetőség arra is, hogy megismertessék a gyerekekkel a községben működő sportegyesületeket és ezáltal népszerűsítsék azokat.

Sőreg Anita, elnök, Sport Mindenkiért Egyesület, Magyarkanizsa: „Legtöbb gyermek tudja, hogy milyen sportklubok vannak itt nálunk, viszont félnek kipróbálni egy-egy sportágat, mert ha ők abban nem elég jók, akkor mi fog történni, itt viszont kötöttség nélkül tudják kipróbálni önmagukat egy-egy sportban, és megismerik az edzőket is.”

Az eseményt a magyarkanizsai Községi Sportszövetség és a Sport Mindenkiért Egyesület hívta életre Magyarkanizsa önkormányzatának, a helyi középiskolának és a Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézménynek köszönhetően.

Magyarkanizsa
Horgos
Kispiac
nyári sportiskola
kosárlabda
kézilabda
labdarúgás
tenisz
óvodások
általános iskolások
Községi Sportszövetség Magyarkanizsa
Sport Mindenkiért Egyesület
Sőreg Anita
Vuković Igor

Most

14:13, Frissítve: 14:23

Fekete Péter a Jadran Színpadon

A pénz beszél, A szerelemhez nem kell szépség, Holdvilágos éjszakán, Lesz maga juszt is az enyém - örök értékű, közismert slágerek csendülnek fel december huszadikán, a szabadkai Jadran színpadon.

Népszerű

Megállapodott a kormány és a Szerbiai Posta

Aláírták a megállapodást a posta munkásainak képviselői, a cég vezetősége és a kormány illetékesei, amellyel megvalósulnak a foglalkoztatottak fizetésemelés iránti igényei.