Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Sportra fel! - Nyári Sportiskola Magyarkanizsa községben

2019-07-18
13:43
2019-07-18
18:30
Forrás
Pannon RTV
Két héten át mintegy 200 magyarkanizsai és környékbeli gyerek vesz részt az idei Nyári Sportiskola programjain.

A két hét alatt három helyszínen folynak a foglalkozások, Magyarkanizsa és Horgos mellett a jövő héttől Kispiacon is várják a sportolni vágyó gyerekeket. Pedagógusok és leendő pedagógusok ismertetnek meg a gyerekekkel több mint 10 különböző sportágat.

A sportról szól minden két hétig Magyarkanizsán, ugyanis második alkalommal szerveztek Nyári Sportiskolát a gyerekeknek. A két hét alatt több mint 10 sportágat próbálhatnak ki a résztvevők, csütörtökön éppen a közkedvelt zsinórlabdását gyakorolták.

A héten eddig lehetett teniszezni, küzdősportokat kipróbálni, kosárlabdázni és az akadálypályával is meg kellett küzdeniük a gyerekeknek. Tomin Júliának ez tetszett a legjobban: „Az akadálypálya azért érdekes, mert több mindent kell megcsinálni. ”

A nyári Sportiskolába óvodások és általános iskolás korú gyerekek jelentkeztek, azzal a céllal, hogy egy testmozgásban gazdag, tartalmas időtöltésben vegyenek részt a nyári szünetben is.

Vuković Igor, titkár, Községi Sportszövetség, Magyarkanizsa: „Legfontosabb, hogy ne otthon üljenek a tévé vagy a telefonok mellett, hanem mozogjanak egy kicsit. Nem olyan sok ez a napi négy óra, de mégis úgy gondolom, hogy segítünk a szülőkön is, hogy nem kell a gyerekekre vigyázni, és legalább egészségesen élnek délelőttönként.”

Sőreg Anita, az esemény egyik szervezője elmondta, ez egy kitűnő lehetőség arra is, hogy megismertessék a gyerekekkel a községben működő sportegyesületeket és ezáltal népszerűsítsék azokat.

Sőreg Anita, elnök, Sport Mindenkiért Egyesület, Magyarkanizsa: „Legtöbb gyermek tudja, hogy milyen sportklubok vannak itt nálunk, viszont félnek kipróbálni egy-egy sportágat, mert ha ők abban nem elég jók, akkor mi fog történni, itt viszont kötöttség nélkül tudják kipróbálni önmagukat egy-egy sportban, és megismerik az edzőket is.”

Az eseményt a magyarkanizsai Községi Sportszövetség és a Sport Mindenkiért Egyesület hívta életre Magyarkanizsa önkormányzatának, a helyi középiskolának és a Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézménynek köszönhetően.

Magyarkanizsa
Horgos
Kispiac
nyári sportiskola
kosárlabda
kézilabda
labdarúgás
tenisz
óvodások
általános iskolások
Községi Sportszövetség Magyarkanizsa
Sport Mindenkiért Egyesület
Sőreg Anita
Vuković Igor

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:50, Frissítve: 11:56

Aszályos idők jöhetnek

Szerbia az ötödik, Magyarország a világ tizenhatodik legaszályosabb országa lehet a jövőben. Ez derült ki az egyik nemzetközi intézet jelentéséből.

Népszerű