Ugrás a tartalomra
Pixabay/TheDigitalArtist

Stabil a járványhelyzet

2022.05.16
07:44
Forrás
Szerbiai RTV
Kevesebb a fertőzött és a lélegeztetőgépre szoruló beteg is Szerbiában.

A legutóbbi adatok szerint 239 ember tesztje lett pozitív a mintegy 4400 tesztből, és újabb három ember hunyt el a betegség következtében. Az egészségügyi intézményekben 279 beteget ápolnak, közülük 12-en szorulnak lélegeztetőgépre.

Az országban a járvány kezdete óta egyébként csaknem 2 millió 13 ezer koronavírusos esetet regisztráltak. A járványügyi szakemberek szerint továbbra is fontos az óvintézkedések betartása.

koronavírus
járványhelyzet
Szerbia

Most

13:30

A mellrákszűrés életet menthet

Továbbra is lehet jelentkezni a HPV elleni védőoltás felvételére Szabadkán, ahogy a bajmoki mammográfiai vizsgálatokra is. A mellrákszűrésre eddig több mint 500 nő jelentkezett.
11:50

Csaknem 40 fokkal köszönt be a július

36-37 Celsius fokos meleggel köszöntött be a július. Jó hír viszont, hogy már csak pár napig kell kibírni a kánikulát, a jövő hét elején enyhe lehűlés érkezik térségünkbe. Nem szakad meg azonban a strandolós idő.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.