Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Stagnál a járványhelyzet Újvidéken

2022.08.18
13:52
2022.08.18
17:14
Forrás
Pannon RTV
Naponta 350-en fordulnak orvoshoz koronavírus-gyanús tünetekkel. Az elvégzett tesztek mintegy 70 százaléka pozitív.
Pannon RTV/Dragan Miljanić

Vajdaságban jelenleg több mint 9000 aktív fertőzöttet tartanak nyilván, legtöbbet Újvidéken, több mint 1500 beteget.

Pannon RTV/Dragan Miljanić

Az elmúlt időszakban naponta 150-től 200 ember vette fel a koronavírus elleni védőoltást az újvidéki oltóponton. Ma délelőtt 67-en oltatták be magukat. Ottjártunkkor azonban senki nem volt a váróteremben.

Pannon RTV/Dragan Miljanić

Az emberek inkább a reggeli és az esti órákban veszik fel a védőoltást, elkerülve a nappali hőséget. Az újvidéki oltóponton jelenleg a Sinopharm és a Pfizer oltóanyagai érhetők el, de hamarosan érkezik egy Moderna szállítmány is.

Naponta 200-250 új koronavírus fertőzöttet regisztrálnak Újvidéken. A most uralkodó vírusvariáns kifejezetten fertőző, de a pácienseknek enyhébb tüneteik vannak - hansúlyozta Nenad Vukas, az Újvidéki Egészségház vezető technikusa. „Ami nem jó, hogy érezhetően nőtt a kórházba kerülő betegek száma. Legfeljebb egy pácienst küldtek kórházba, most átlagosan 8-10 beteget küldenek az orvosaink a fertőző osztályra vagy a mišeluki Covid-kórházba.”

Pannon RTV/Dragan Miljanić

A nyaralási szezon végén akár egy újabb hullám is előfordulhat, erre fel vannak készülve - tette hozzá az illetékes. Az újtelepi covid-rendelő továbbra is meghosszabbított munkaidővel, reggel 7 órától este 10-ig dolgozik.

Újvidék
járvány
koronavírus

Most

10:01

Itt a vénasszonyok nyara

Szeles idővel indult a hét térségünkben. Keddre azonban veszít erejéből a szél. A napsütést időnként az erősebben megnövekvő gomolyfelhők zavarhatják meg, helyenként még előfordulhatnak futó záporok.
19:07, Frissítve: 20:25

Vajdasági sikerekben bővelkedett a Nemzeti Vágta

Emlékezetes, vajdasági sikerekben bővelkedő vágtát láthatott a közönség vasárnap délután Budapesten. A Temerint képviselő Földes Luca második lett a fináléban. Szerbia színeiben pedig Ördög Alen megnyerte a Nemzetközi vágta döntőjét.
19:04, Frissítve: 20:25

Betyáros virtus Ludason

Fekete, pej, szürke, deres de még tarka ló is versenyzett a 12. Ludasi Betyárnapon. Hátas-lovas és fogatos ügyességi lóversenyeket láthatott a közönség.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.