Ugrás a tartalomra
TANJUG/ ANDRIJA VUKELIC/bs

Stefanović: 10 rendőr megsebesült a tüntetések során

2020-07-08
23:35
2020-07-09
17:25
Forrás
Pannon RTV
A szerda esti tüntetések során 10 rendőr megsérült, egy súlyosan. Neki mindkét lába eltörött - nyilatkozta szerda késő este a szerb belügyminiszter.

Az este folyamán a rendőrök nyugodtak voltak annak ellenére, hogy kövekkel és téglákkal dobálták őket a tüntetők, és csak akkor reagáltak, amikor már életveszélyben voltak - jelentette ki Nebojša Stefanović. A szerb belügyminiszter a Szerbia-szerte zajló tüntetések kapcsán elmondta, egy színtiszta erőszaknak lehettünk szemtanúi. Egy kísérletet láthattunk arra, hogy az emberek akarata ellenére, választások nélkül és a demokratikus eljárást megkerülve átvegyék egyesek a hatalmat - magyarázta a belügyminiszter.

Nebojša Stefanović a szerdán, késő este tartott sajtótájékoztatóján annak is hangot adott, hogy a rendőrség parancsot kapott arra, hogy csak akkor alkalmazzon erőszakot, ha az feltétlenül szükséges. A rendőrök így is jártak el és sokáig tűrték, hogy a tömeg kövekkel, üvegekkel és fáklyákkal dobálja őket - mondta a belügyminiszter. Hozzátette, hogy a tömeg oszlatására csak akkor került sor, amikor már veszélyben volt a rendőrök élete.

Stefanović beszámolt arról is, hogy sikerült átvenniük az irányítást a helyzet felett, és az éjszaka folyamán is járják majd az utcákat. Az állam mindig erősebb lesz az erőszaknál - üzente a belügyminiszter.

Nebojša Stefanović, belügyminiszter, Szerbia: „A rendőrség emberei teljesen visszafogottak voltak. Abban a pillanatban kezdték meg a beavatkozást, amikor az erőszak elviselhetetlenné vált. Amikor az életük veszélybe került. Amikor ezek az emberek védőkorlátokkal, botokkal, rudakkal, még lapátokkal is kezdték őket verni. Rendelkezünk videófelvételekkel, meg tudjuk mutatni, hogy milyen tárgyakat dobáltak a rendőrökre. Újvidéken Molotov-koktélt használtak, azt a személyt őrizetbe vettük. Egész nap különböző emberek erőszakos viselkedésre szólítottak fel.”

tüntetés
Szerbia
Belgrád
sajtótájékoztató
Nebojša Stefanović

Most

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.

Kevés a vásárló a szabadkai ócskapiacon

Nem csak a magyarországi vevők maradtak el, akik most nem tudnak átjönni a határon, a járvány miatt a helybeliek is ritkán keresik fel a nemrégiben még kedvenc bevásárlóhelyüket.