Ugrás a tartalomra
Belügyminisztérium

Stefanović: Négyezer bevándorló tartózkodik Szerbiában

2019-02-20
13:15
Forrás
Szerbiai RTV
Több mint egy millió menekültet regisztráltak Szerbiában a migránskrízis kezdete óta. Erről beszélt egy isztambuli konferencián a szerb belügyminiszter.

Nebojša Stefanović szerint jelenleg négyezer bevándorló tartózkodik 14 állandó, illetve ideiglenes befogadóközpontban az országban. Stefanović hozzátette, tény, hogy a krízis kezdete óta az embercsempészet és az emberkereskedelem megnőtt, azonban 2018-ban 162 embercsempészési kísérletet és több mint hétezer illegális határátlépést sikerült megakadályozniuk. Stefanović kiemelte, Szerbia eddig is és ezután is együttműködő partner lesz a migránskrízis terén globális és regionális szinten is.

migránsok
Nebojša Stefanović
Isztambul

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:40, Frissítve: 18:59

Itt a felfrissülés

Ma délután fél 6 körül viharos széllökésekkel tört be térségünkbe a hidegfront, Magyarország irányából. Fél órával korábban még fürdőzőkkel és sétálókkal volt tele a palicsi móló.

Népszerű

Cápát láttak Makarskán

Cápát láttak a közkedvelt horvátországi üdülőhelyen, Makarskán. Egy videó is előkerült, amin az látható, hogy egy cápa úszik a vízben nem túl messze a parttól.

Ismét összefogtak az oromi és csantavéri termelők

Újraszántották a két falut összekötő több mint 5 kilométeres földesutat. A forgalmas útszakasz nagyon rossz állapotban volt, ezért döntöttek úgy a gazdák, hogy saját maguk oldják meg a problémát.