Ugrás a tartalomra
Pixabay

Szabad lesz az út Görögországba

2022.05.19
16:53
2022.05.19
17:53
Forrás
Pannon RTV
Határátlépéskor sem negatív tesztet, sem oltási igazolást nem fognak kérni a görög hatóságok a szerbiai polgároktól a nyári szezonban.

Tatjana Matić szerb és Vasilis Kikilias görög idegenforgalmi miniszter Belgrádban egyeztettek olyan kérdésekről, amelyek tovább mélyíthetik a két ország együttműködését a turizmus terén. Szó esett arról, hogy Szerbia nagyobb teret kaphatna a hegyi és fürdőturizmus népszerűsítésére Görögországban.

A felek abban is megegyeztek, hogy segíteni fogják a turisztikai magánszektort a koronavírus-járvány okozta nehézségek orvoslásában. A problémákat kiküszöbölendő megoldásokról júniusban fognak közösen tárgyalni Görögországban.

TANJUG/ JADRANKA ILIC/ bs

Tatjana Matić szerb idegenforgalmi miniszter: „Ezek a megoldatlan helyzetek főleg a meg nem valósult csere-utazásokra, valamint a szerb utazásszervezők lefoglalt pénzére vonatkoznak, amik a görög szállásadóknál és utazási irodáknál ragadtak.”

Görögország
turistaszezon
utazás

Most

18:23, Frissítve: 18:36

Ünnepelnek a martonosiak

Magyarkanizsa község egyik legrégebbi települése műsorsorozat keretében ünnepli fennállásának 100 éves, írott dokumentumokban is lejegyzett múltját.
16:23, Frissítve: 20:03

Állóháború, országos légiriadó

Az éjszaka folyamán több ukrán városból is robbanásokról érkeztek jelentések, és légiriadót rendeltek el az országban. Szeverodonyecket ugyan át kellett adniuk az oroszoknak, a szomszédos Liszicsanszkban azonban még kitartanak az ukrán erők.

Népszerű