Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A Szabadegyetem fő témái a Közösségi élet, élő közösség

2018-05-16
14:35
2018-05-16
17:38
Forrás
Pannon RTV
Közösségi élet - élő közösség - e tematika körül mozognak idén a Vajdasági Szabadegyetem témái. A szervezők mintegy 100 résztvevő jelentkezését tudják fogadni.

Idén július 3. és 8. között szervezik meg a 16. Vajdasági Szabadegyetemet. A helyszín hagyományosan a kishegyesi Kátai Tanya, sőt a két szervező csapat együttműködésének köszönhetően a résztvevők a Dombos Festre is jutányos áron látogathatnak el - számoltak be a rendező Vajdasági Ifjúsági Fórum illetékesei. Berkó Szilárd, főszervező, elnök, VIFÓ: „Úgy véltük, hogy szükséges egy kisebb közvélemény-kutatást végeznünk, amely meg is történt az év elején, januárban, és azt a visszajelzést kaptuk, hogy egy fajta közösségi médiával foglalkozzunk, valamint a személyes kapcsolatokkal, illetve ezeknek a viszonyával, valamint ezeknek a kapcsolatával, így született meg az a téma, hogy Közösségi élet - élő közösség.”

Akik jelentkezni szeretnének a Szabadegyetemre, előzetesen regisztrálniuk kell a www.vifo.rs/xvisze oldalon.

www.vifo.rs/xvisze

A jegyárakat idén három turnusban értékesítik. A napijegyek 799, május végéig a bérletek 2799 dinárba kerülnek. Június folyamán mintegy 3299, a helyszínen pedig 3999 dinárt kell fizetni a heti jegyért. Csikós Tibor, főszervező, Vajdasági Szabadegyetem: „Csak akkor tudja a rendszer elfogadni a regisztrálást, ha minden egyes mező ki van töltve. Értelemszerűen ha ez nincs meg, akkor nem érvényes a regisztráció. De biztosra mentünk, ha ez érvényes és minden ki van töltve, akkor kapnak a regisztráltak egy emailt, hogy sikeres volt a regisztrálásuk, illetve a tájékoztató e-mailben minden egyes információt azzal kapcsolatban, hogy mire számíthatnak, illetve hol és kinél tudják megvásárolni a jegyüket.”

VIFÓ logo

A sajtótájékoztatón szó esett a VIFÓ és a VaMaDiSz közötti együttműködés idei átalakulásáról is. Berkó Szilárd, a Vajdasági Ifjúsági Fórum elnöke elmondta, ebben az évben a két szervezet operatív együttműködése egy évre stratégiai kapcsolatra redukálódik, vagyis nem szerveznek közösen programokat, de a kooperáció más szinten továbbra is fennmarad. Reményeik szerint ez csak javítani fog a két szervezet jövőbeni együttműködésén - tették hozzá.

vifo
Vajdasági Szabadegyetem

Most

Népszerű

nő babakocsival, kisgyerekkel

Változik a családtámogatás rendszere Vajdaságban

A tartományi kormány megszüntette a harmadik gyermek után járó támogatást Vajdaságban, mivel a 2017.december 24-e után született gyermekek után ezentúl a szerb kormány folyósítja a támogatást.

Elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV munkatársa

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV magyarkanizsai tudósítója, Aranytoll-díjas újságíró, kedves kollégánk. Tegnap töltötte be 65. életévét és vonult nyugdíjba.