Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szabadka legidősebb polgára 100 esztendős

2019-11-08
20:13
Forrás
Pannon RTV
Ma délután tartották a Napsugaras ősz zárórendezvényét a szabadkai Vöröskereszt épületében.

A rendezvényt még 1973-ban indított el ugyanez a szervezet, és azóta az iskolákban, a helyi közösségekben, a gerontológiai klubokban egyaránt hagyománnyá vált. A Vöröskereszt munkatársai, önkéntesei ezúttal is színes kulturális és művészeti műsorral készültek, a város legidősebb polgárainak pedig ajándékkal kedveskedtek. Idén ez a cím a 100 éves Josip Tikvickinek, és a 99 éves Major Annának jutott. Leghosszabb házassággal idén a Tomašev házaspár dicsekedhet, akik 65 évvel ezelőtt kötötték össze életüket. Miodrag Varo, a Vöröskereszt munkatársa hangsúlyozta, hogy nem csak október-november folyamán, hanem egész évben éreztetnünk kellene az idősebbekkel, hogy ők is fontos tagjai a családnak, a közösségünknek.

Miodrag Varo, munkatárs, Vöröskereszt, Szabadka: „A népkonyha programban 36 idős, vagyis 62 plusz éves önkéntesünk van, akik minden nap tevékenykednek, és segítenek a rászorulóknak. Ezektől az emberektől tanulni lehet sok mindent. És azt hiszem, meg kell minekünk is tanulni, hogy velük együtt éljünk és ne mellettük. Az a fontos, hogy őket is bekapcsoljuk a mindennapokba.”

Szabadka
Napsugaras ősz
Vöröskereszt
Miodrag Var

Most

11:17, Frissítve: 11:24

137 éves könyvet mutattak be Székelykevén

Könyvbemutatót tartottak Székelykevén. Egy 137 éve íródott könyvet mutattak be. Az érdeklődők betekintést nyerhettek a bukovinai magyarok letelepedésének történetébe és az al-dunai munkálatokba.
11:07, Frissítve: 11:12

Boszniában megszűnik a szükségállapot

Vasárnap megszűnik a március 16-a óta tartó szükségállapot Bosznia-Hercegovina egész területén. Az országban szombatra 23 fővel, 2485-re emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.