Ugrás a tartalomra

Szabadka: Még nincs karácsonyi vásárlási láz (videó)

2016.12.04
14:21
2019.11.27
11:29
Még nem uralkodott el a szabadkaiakon a karácsonyi láz advent második vasárnapján
Még nem uralkodott el a szabadkaiakon a karácsonyi láz advent második vasárnapján. Ennek ellenére a tejpiacon már sok karácsonyfadíszt, csokimikulást és szaloncukrot lehet látni. Vidáman mosolyog egy mikulásfigura a szabadkai tejpiac egyik standján. Vasárnap jó néhányan kilátogattak a piacra. A vásárlókat már most gazdag választék várta ünnepi koszorúkból, mikulásvirágból és különböző édességekből. Már csak három hét van karácsonyig, az eladók szerint azonban még nem igazán érezhető a megnövekedett vásárlóerő. Berkes Róbert, piaci árus: „Ez évről-évre rosszabb és rosszabb. Nincs olyan, hogy most nagy bevásárlási láz volna, vagy ilyesmi. Gyönge az egész.” Fodor Tibor, piaci árus: „Nagyon-nagyon lassan. Most a hideg egy kicsit problémás, de lassan már érződik azért. Többen. A hétvége az egy kicsit erősebb, hét közben, a hét eleje egy kicsit gyengébb.”A vásárlók közül sokan még csak néhány dolgot vásároltak meg. A fenyő, a szaloncukor és a díszek csak az utolsó pillanatokban kerülnek az otthonokba. Anišić Erzsébet: „Még nincs direkt dolog. Ez ilyen villámszerűen fog menni, gyors bevásárlás, ennyi.” Lukács Lilla: „Az ajándékok bevásárlása, illetve beszerzése már folyamatban van, amit még nem vettem meg, nagyon gondolkodom azon, hogy kinek mit is ajándékozzak. A fa földíszítése nálunk karácsonykor, illetve szenteste szokott megtörténni, úgyhogy azt még nem díszítettük föl, illetve a karácsonyi menü összehozása is fejben már készülődik.” fenyo-2 Az ajándékok mellett a legtöbbet talán a fenyőre költünk. Karácsonyfánk mérettől függően 500, de akár még 2000 dinárba is kerülhet. A szaloncukrot átlagosan 300-350-ért tudjuk megvásárolni, a babot pedig 400-ért. A bejgli ára mérettől függően 400 és 450 dinár között mozog. buza
piac
vásárlás
karácsony
díszek
fenyő
szaloncukor
bejgli
advent

Most

21:26, Frissítve: 21:52

Oltásra buzdít a VIFÓ elnöke

Az elmúlt fél évben megnőtt a fiatalok oltási kedve, egyre többen veszik fel már a harmadik oltást is, viszont még mindig sok a tenni való - jelentette ki a Közügyekben Szollár Ádám, a VIFÓ elnöke.
18:54, Frissítve: 19:03

Magyarország legnépszerűbb úti céljai

Magyarországon mindenszentek hosszú hétvégéjét sokan utazással töltik: Eger, Gyula, Budapest, Hajdúszoboszló és Pécs vonzza a legtöbb vendéget. Az októberi foglalások darabszáma már felülmúlta a tavalyi és a 2019-es számokat a Szallas.hu szerint.

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.