Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Szabadka - Nem kóbor, hanem gazdával rendelkező kutya támadott

2021-02-22
15:41
2021-02-22
18:09
Forrás
Pannon RTV
Nem kóbor kutyák, hanem gazdával rendelkező állat teperte földre és harapdálta össze N.P.-t a szabadkai autóbusz-pályaudvar közelében február 16-án hajnalban - ismertette Stevan Bakić.

A múlt héten történt kutyatámadással kapcsolatos nyomozás eredményeiről tartottak ma sajtótájékoztatót Szabadkán. Kedden hajnalban ugyanis a szabadkai autóbusz-pályaudvar közelében N.P.-t nem hivatalos információk szerint kóbor kutyák tepertek földre és harapdáltak össze. Az 55 éves nőt súlyos sérüléseivel a Szabadkai Közkórházba szállították. 

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Aleksandra Bukvić a szabadkai Állatmenhely vezetője elmondta, kinyomozták és beazonosították az autóbusz-pályaudvarán dolgozó szemtanúk, a bíróság biztonsági őreinek, valamint a szerencsétlenül járt nő segítségével a tettes állatokat. A támadást egy kisebb kutyákból álló falka hajtotta végre, amelynek a falkavezetője egy nagyobb növésű husky-keverék eb volt.

Aleksandra Bukvić, a szabadkai Állatmenhely vezetője: Megvolt a kutya leírása, hogy fekete színű, hogy díszes farka van, amiben fehér szín is van. Hegyes fülű és különböző színűek a szemei. Automatikusan a kommunális rendőrséggel karöltve a terepet kezdtük járni, a környező házak udvaraiba néztünk be, valamint az autóbusz-pályaudvar környékét, hogy felmérjük a helyzetet. Két kutyára lettünk figyelmesek. Egyik husky-fajtájú. A kommunális rendőrség a délutáni órákban megtalálta a tulajdonost, jegyzőkönyvet készített. Megállapították, hogy a leírt kutya erre hasonlít.”

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy ezután szigorúbban lépnek majd fel azokkal a gazdákkal szemben, akik felügyelet nélkül engedik közterületre kóborolni házi kedvencüket. A tetten ért felelőtlen gazdák bírsága most 8000 dinár, míg 5000 dinárt kell fizetniük azoknak, akik nem oltatják be és nem csipeltetik be a kutyájukat.

Stevan Bakić, Szabadka polgármestere: A támadást elkövető falkavezér kutyát elvették a gazdájától, ugyanis a nő kétszer egymás után, két azonosítás során ismerte fel az állatot, és aláírta a jegyzőkönyvet, amely szerint a képen látható állat ejtette az összes sérülését a fején. Tehát elvették a gazdájától. A tulajdonos neve ismert, csakúgy mint a címe, az állatot pedig az állatmenhelyre vittük.”

Pannon RTV/Kovács Róbert

A szerencsétlenül járt asszonyt már hazaengedték a kórházból. 

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

A polgármester elmondta, a város januárban mintegy 2 millió dinárt költött a Szabadkai Állatmenhely üzemeltetésére. Azonban ez nem elég, ugyanis a menhelyen telt ház van, mind a 268 férőhelye foglalt, sőt nagytestű kutyákból is az utóbbi időben egyre több van.

Szabadka
kutyatámadás
Stevan Bakić

Most

14:26, Frissítve: 15:17

Gyengül a Golf-áramlat

Ezer éve nem volt olyan gyenge az Atlanti-óceán körforgási rendszere mint most – ezt állítja egy tanulmány.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.