Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Szabadka: Véradás a Galleria Hotelben

2020-09-25
15:10
2020-09-25
16:32
Forrás
Pannon RTV
Az akciót a szív világnapja alkalmából tartják meg. Az eseménnyel a szív és az érrendszer egészségének fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet.

Véradást szerveznek holnap Szabadkán a Galleria Hotelben. A 2019-es adatok alapján az észak-bácskai körzetben élő lakosok körében gyakori volt a panasz a magas vérnyomásra, az érelmeszesedésre és a szívműködéssel kapcsolatos gondokra. Nagy százalékban fordult elő agyvérzés. A véradás szervezői a szabadkai Vöröskereszt, a Szabadkai Egészségházak, a Szabadkai Közegészségügyi Intézet és a Szabadkai Gyógyszertár. A véradókat 10 és 13 óra között várják a hotel átriumában. A véradás mellett lehetőség lesz általános egészségügyi állapotfelmérésre is.

Nevena Lukić, szabadkai munkatárs, Vöröskereszt: „Az akciónk mottója az Éleszd fel a szívet, adj vért és ments életet. Ebből kifolyólag szeretnénk felébreszteni a világot és megkérjük az önkéntes véradókat, hogy akik még nem adtak vért, azok most jöjjenek el és ellenőrizzék le az egészségi állapotukat is. Emellett pedig adják azt, ami a legfontosabb, a vért, amelyik az egyetlen életmentő orvosság, melyet nem lehet megvásárolni. Az egyetlen forrás a jótékonyságból adott vér."    

Most

13:56

Kezdődnek a BL csoportküzdelmei

Ma elrajtol a Bajnokok Ligája 2020/2021-es szezonja. A Ferencváros szurkolóinak pedig külön öröm, hogy 25 év után kedvenc csapatuk is pályára lép a BL-ben.

Népszerű