Ugrás a tartalomra

Szabadkáért Teljes Szívvel

2022.07.13
13:22
2022.07.13
16:37
Forrás
Pannon RTV
Ruhaneműt és egyéb tárgyi adományokat gyűjtöttek és adtak át Szabadkán a helyi Kolevka Gyermekotthon lakói részére.

Az akciót a Szabadkáért Teljes Szívvel Egyesület a szabadkai AISEC szervezettel együttműködve szervezte. Az egyesület képviselői műhelymunkát is tartanak, amelyet Szabadka Város is támogat, valamint a Kis herceg Oktatási Központtal együttműködve valósítanak meg.

Kisebb-nagyobb csomagok és zsákok sorakoztak a szabadkai autóbusz-állomás épületénél. A Szabadkáért Teljes Szívvel Egyesület adománygyűjtést szervezett a Kolevka Gyermekotthon számára. Nem csak felnőttek, gyerekek is behozták feleslegessé vált holmijuk egy részét, volt aki fiatal kora ellenére már többször is adományozott.

Luka Kovačić, Szabadka: „Ruhákat és játékokat hoztam, amelyek nekem már kicsik, vagy nem használom őket, de még jó állapotban vannak. Azoknak adom, akiknek nincs, akik szegényebbek.”

Egy kisebb furgon zsúfolásig telt játékokkal, ruhaneműkkel, pokrócokkal. Nem is fért be egyszerre az összes beérkezett adomány. Az akciót a Szabadkáért Teljes Szívvel Egyesület szervezte az AISEC szervezettel közösen. Elsődleges céljuk, hogy megszűnjön a szegénység a városban.

Aleksa Adamov, képviselő, AISEC, Szabadka: „Játékokat hozhatnak, amelyeket már nem használnak, de még használhatóak, be kell hozniuk, ruhaféléket is hozhatnak, amiket már nem használnak, de más még használhatja, mert van, ami valakinek már régi, de valakinek az még teljesen új.”

A szabadkai Kolevka Gyermekotthon, egy szociális egészségügyi intézmény, ahol 0-tól 26 éves korig fejlődési fogyatékkal élőket gondoznak. Ez alkalommal őket segítették , de más akciókat is szervez az egyesület.

Branko Prćić, elnök, Szabadkáért Teljes Szívvel Egyesület: „A következő akciónk, vagyis a projekt, amelyet Szabadka Város támogatott a költségvetéséből, az egy kreatív műhely, amely e hónap folyamán indul majd el. Ezen keresztül a hátrányos helyzetű családból származó gyerekek, a szociálisan hátrányos helyzetű lakosok kreatív munkákat végezhessenek, foglalkozhassanak velük, kifejezhessék kreativitásukat. A műhelymunka végén lesz egy vásár a város központjában, ahol ezeket a munkákat árulni fogjuk, egy jótékonysági vásár, hogy finanszírozni tudjuk a következő műhelymunkát, hogy a projekt önellátó legyen.”

Emellett hamarosan kezdetét veszi az iskolai felszerelések gyűjtése is a 2022/2023-mas tanévre. Az adományokat a Szabadkáért Teljes Szívvel Egyesület irodájában, a Zentai út 5-ös szám alatt adhatják át.

ruha
játék
Kolevka Gyermekotthon
Szabadkáért Teljes Szívvel Egyesület
AISEC

Most

13:32, Frissítve: 15:06

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.