Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A szabadkai Református Egyházközség ökumenikus gyerektábora

2019-08-13
17:38
Forrás
Pannon RTV
Hetedik alkalommal szervez tábort a szabadkai Református Egyházközség a városi és környékbeli gyerekek számára. A foglalkozások reggeltől délután ötig folynak két korosztályban négy napig.

A tábor célja, hogy a gyerekek játékos tevékenységgel ismerjék meg a bibliai történeteket. Mózesről és Józsefről szóló történetet dolgoztak fel a szabadkai Református Egyházközség négynapos táborának első napján a gyerekek. Fürjről, szamárról, disznóról és bárányról szóló állatmesék segítségével igyekeznek egy-egy bibliai történetet megismertetni a kicsikkel.

Nagy odafigyeléssel, érdekes játékokkal próbálják lekötni a gyerekek figyelmét. Harangozó Gyöngyi: „Ha nincs meg a szeretet a gyerekek iránt, akkor kár szolgálni. Kell, hogy legyen egy érzékeny lelkünk a gyerekek iránt. Másodszor pedig nagyon fontos, hogy sokat imádkozzunk ezekért a táborokért, hogy először is eljöjjenek a gyerekek, nyitottak legyenek arra, hogy bibliai történeteket halljanak, tanuljanak, mert nagyon sokszor nagy az ellenállás, mind a szülők, mind a gyerekek részéről.”

Ökumenikus gyerektáborként képzelték el a szervezők a négynapos foglalkozásokat. Nemcsak református vallású gyerekeket várnak a foglalkozásokra, hanem más felekezetek csemetéit is szeretettel fogadják.

Harangozó László, református lelkipásztor, Szabadka: „A célja az, hogy a gyermekeink számára nyújtsunk egy alkalmat, ahol elmélyedhetnek a Biblia ismeretében, illetve otthonként érezhetik a templomot, a templomi közeget, és számukra egy útravalót ad az életre. Érdekessége ennek a tábornak, hogy ez bár a Református Egyház szervezésében zajlik, de nagyon sok gyermek jön más felekezetből, más gyülekezetből. Mondhatnánk, hogy egy ökumenikus tábor.”

Az első napon csaknem ötven gyerek jelent meg. Az érdekes foglalkozások mellett finom ebéd is várta a résztvevőket. A foglalkozások reggeltől délután ötig folynak két korosztályban.

egyházközség
református
Szabadka

Most

Népszerű