Ugrás a tartalomra

A szabadkai újszülöttek kapták a Save the Kidsen összegyűlt adományt

2020.02.11
13:06
2020.02.11
16:05
Forrás
Pannon RTV
Digitális oximétert és elektróda tappancsokat vásároltak a Save the Kids nevű rendezvényből befolyt összegből a Szabadkai Közkórháznak.

A jótékonysági bulin összegyűjtött pénzből orvosi segédeszközöket adományoztak az egészségügyi intézmény szülészeti-nőgyógyászati osztályának.

Az esemény házigazdái minden évben olyan intézményeknek adományoznak, akiknek a legnagyobb szükségük van rá. Idén több mint 56 ezer dinár gyűlt össze a 10. alkalommal megrendezett jótékonysági eseményen.

Nikola Zoraje, főszervező, Save the Kids:
„- Azért pont a Szabadkai Közkórháznak, mert  itt volt idén a legégetőbb a helyzet. Minden évben a legrászorulóbbakra kerül a sor.
- Miről szól a Save the Kids?
- A Save the Kids a jótékonyságról szól, a gyerekeknek gyűjtünk minden évben pénzt.”

Az oximéter segítségével le tudják mérni a gyermekek oxigénkoncentrációját bőrön keresztül - magyarázta Branka Milisavljević a Szabadkai Közkórház szülészeti-nőgyógyászati osztályának főorvosa: „Ily módon azonnal megfigyelhetjük az újszülöttek egészségi állapotát, hogy milyen segítségre van szükségük, és így hosszabb ideig is ellenőrizhetjük a csecsemő állapotát.”

A szülészeti-nőgyógyászati osztály főorvosa hozzátette, az adomány a legjobb kezekbe került. Az újszülöttek egészségét ezáltal még jobban nyomon tudják követni.

Szabadkai Közkórház
Save the Kids
adomány
csecsemő

Most

18:42, Frissítve: 19:41

Lázár János Óbecsén zárta vajdasági körútját

Óbecsén a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben tartott délután lakossági fórumot a Vajdasági Magyar Szövetség. Az eseményen jelen volt Lázár János magyar építési és közlekedési miniszter is, aki a Tisza-parti városban zárta vajdasági körútját.
16:55, Frissítve: 19:06

Birkózóiskola nyílt Pacséron

Nagy volt az érdeklődés a helyi iskola diákjai részéről. A Vajdasági Birkózóakadémia berkeiben a pacsérival egyben már kilenc klub nyílt, de folytatni fogják a tagtoborzást és a birkózóiskolák nyitását.

Népszerű

Két új pályázat jelent meg a Prosperitatinál

Folytatódik a Prosperitati Alapítvány vajdasági gazdaságfejlesztési programja, két új pályázat jelent meg a mezőgazdasági termelők és a vállalkozók számára, 2-2 milliárd forintos keretösszeggel. Pályázni december 5-től lehet.

Kerülje el ezt a kereszteződést Szabadkán

Újabb ideiglenes útlezárás várható Szabadkán. A Belgrád-Budapest vasútvonal kiépítése miatt november 25-étől, vagyis szombattól tíz napon át zárva lesz a Makszim Gorkij, a Jovan Mikić, a Papp Pál és a Szegedi út kereszteződése.