Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bárdos Orsolya

A szabadkai újszülöttek kapták a Save the Kidsen összegyűlt adományt

2020.02.11
13:06
2020.02.11
16:05
Forrás
Pannon RTV
Digitális oximétert és elektróda tappancsokat vásároltak a Save the Kids nevű rendezvényből befolyt összegből a Szabadkai Közkórháznak.

A jótékonysági bulin összegyűjtött pénzből orvosi segédeszközöket adományoztak az egészségügyi intézmény szülészeti-nőgyógyászati osztályának.

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Az esemény házigazdái minden évben olyan intézményeknek adományoznak, akiknek a legnagyobb szükségük van rá. Idén több mint 56 ezer dinár gyűlt össze a 10. alkalommal megrendezett jótékonysági eseményen.

Nikola Zoraje, főszervező, Save the Kids:
„- Azért pont a Szabadkai Közkórháznak, mert  itt volt idén a legégetőbb a helyzet. Minden évben a legrászorulóbbakra kerül a sor.
- Miről szól a Save the Kids?
- A Save the Kids a jótékonyságról szól, a gyerekeknek gyűjtünk minden évben pénzt.”

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Az oximéter segítségével le tudják mérni a gyermekek oxigénkoncentrációját bőrön keresztül - magyarázta Branka Milisavljević a Szabadkai Közkórház szülészeti-nőgyógyászati osztályának főorvosa: „Ily módon azonnal megfigyelhetjük az újszülöttek egészségi állapotát, hogy milyen segítségre van szükségük, és így hosszabb ideig is ellenőrizhetjük a csecsemő állapotát.”

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

A szülészeti-nőgyógyászati osztály főorvosa hozzátette, az adomány a legjobb kezekbe került. Az újszülöttek egészségét ezáltal még jobban nyomon tudják követni.

Szabadkai Közkórház
Save the Kids
adomány
csecsemő

Most

07:11

Milyen vizet iszunk?

Évente átlagosan 70 liter palackozott vizet fogyaszt egy szerbiai polgár. Ez a szám minden évben 10 és 20 százalék közötti növekedést mutat - mondják a belgrádi Városi Közegészségügyi Intézet szakemberei.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Újabb tömegbaleset Szabadkán

A hidegfront, a változékony időjárás, a helyenként nedves és sárfelhordásos útszakaszok miatt az elmúlt egy-két napban nőtt a koccanásos balesetek száma.