Ugrás a tartalomra
A szabadkai Vöröskereszt csomagosztása
kép: Pannon RTV

Csomagosztást tartott a szabadkai Vöröskereszt

2017-10-17
14:10
2017-10-17
16:49
Forrás
Pannon RTV
1992-ben az ENSZ közgyűlése a szegénység elleni küzdelem világnapjává nyilvánította október 17-ét.

A szabadkai Vöröskereszt 20 éve tart csomagosztást a rászorulóknak ezen a napon. Idén közel 3000 csomagot osztottak szét a város területén.

A szabadkai Vöröskereszt épületében csomagosztást tartottak a szegénység elleni küzdelem világnapján. A csomagok egy része élelmiszert tartalmazott, míg a másik részében tisztálkodószereket találhattak a rászorultak. Hálásan fogadták a segítséget, a csomagok sok hasznos dolgot tartalmaznak. Szezák Rozália: „Szükségem van rá. Vagyunk többen a családban és szükségem van rá. Mást nem tudok mondani, nagyon szépen köszönöm még egyszer, hogy kapom.”

Az érkezők többsége nyugdíjas. Csak nehezen tudnak kijönni abból a pénzből, amit havonta kapnak. Vörös Báránji Biserka: „Én nyugdíjas vagyok, kevés nyugdíjjal, albérlő. A fiammal élek, de külön. A munkája miatt nem tud nálam élni. Szolgálati lakás, így én valójában mindig egyedül vagyok a fiammal. Megosztjuk a kenyeret, de nem elég.”

A szabadkai Vöröskereszt csomagosztása 2

Idén összesen két és fél millió dinár értékben állítottak össze csomagokat. Minden csomag 1400 dinár értékű élelmiszert tartalmazott. A rászorultak egész nap jöhettek a szabadkai Vöröskeresztbe. Miodrag Varo, szakmunkatárs, Vöröskereszt, Szabadka: „Ahogy az eddigi években is az idén is ki fogunk osztani több ezer csomagot a rászorulóknak. Pontosabban 2400 élelmiszercsomag és 400 tisztálkodási csomag ki lesz osztva a mai napon itt a Vöröskeresztben és a helyi közösségekben.”

Az ENSZ szeptemberben közölt adatai szerint 115 millió ember éhezik, ami a világnépesség 11 százaléka.

Vöröskereszt
csomagosztás
szegénység

Most

21:45, Frissítve: 21:56

Kokainon motorozott

Két és fél kilogramm kokaint találtak egy Pécs határában balesetet szenvedő motoros hátizsákjában - közölte a magyar rendőrség.

Népszerű

Megjelent a Kawasaki-kór Szerbiában

Szerbiában is megjelent a Kawasaki betegség a gyerekeknél. Két 5 évnél idősebb beteget ápolnak. Mindketten koronavírus-fertőzöttek voltak, és a Kawasaki tünetei közül csupán néhány jelentkezett náluk.