Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

A szabadkaiak 45 százaléka vette fel eddig az oltást

2021.09.27
16:32
2021.09.27
21:22
Forrás
Pannon RTV
Nem kielégítő az oltási készség Szabadkán és környékén, jelentette ki Ivanka Beoković. A Szabadkai Egészségház igazgatója hangsúlyozta, Szabadka Város lakosságának alig 45 százaléka vette fel eddig a koronavírus elleni oltás első adagját.

Továbbra is a harmadik adag iránt van a legnagyobb érdeklődés. A kiskorúak körében az oltakozás elenyészően kicsi, mondta az illetékes.

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Sokan várakoztak a szabadkai új városházán lévő oltóponton, a legtöbben a harmadik adagért jöttek. A szabadkai Újfalusi János és felesége a Sinopharm vakcina harmadik dózisát vette fel.

„Nem akarunk betegek lenni, és ha véletlen el is kapnánk, hogy minél könnyebben átvészelhessük. Nekünk logikusnak tűnt, hogy ha van erre lehetőség, ha meg van erre a lehetőség, hogy valamennyire védjük magunkat, akkor azt meg is tegyük.”

A szabadkai Pletl Erzsébet a harmadik Pfizer-oltásra érkezett: „Nem volt kérdés egyik se, hogy eljövök és felveszem. Én még az a korosztály vagyok, amely abban nőtt fel, hogy ha van vakcina, akkor azt felvesszük.”

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Eddig összesen mintegy 500 olyan embert oltottak be, akit valamilyen allergiás vagy más ellenjavallattal mostanáig elutasítottak. Nekik a Pfizer oltóanyagot javasolják.

Dr. Nikola Filipović, az új városházán lévő oltópont koordinátora: „Beosztás szerint dolgozunk és az első, második, valamint a harmadik adagokkal oltunk. A legnagyobb érdeklődés továbbra is a harmadik dózis iránt van. Ma 50 olyan személyt hívtunk be, akiket először itt visszautasítottunk, az életük során jelentkező súlyosabb allergiás panaszaik miatt. Ma összeült egy bizottság, és mintegy 50 személyt hívtunk be. Nagy részük ma fel is vehette a oltás első dózisát.”
 

105 ezer adag oltást használtak fel Szabadkán és környékén a kezdetek óta. Mintegy 49600 ember vette fel az első vakcinát, mondta Ivanka Beoković. A Szabadkai Egészségház igazgatója kiemelte, pillanatnyilag a harmadik oltás iránt a legnagyobb az érdeklődés, ezt mintegy 6600-an igényelték.

„Mind a három fajta oltóanyaggal oltottunk eddig: a Sinopharm, a Pfizer és a Szputnyik V vakcinákkal. Az oltóponton ma két fajtával rendelkezünk: a Sinopharm és a Pfizer oltóanyagával, tehát Szputnyik V vakcinánk pillanatnyilag nincs, valószínűleg hamarosan megérkezik majd az újabb szállítmány. Ez tehát az, ami a lakosság lefedettségét illeti. Még mindig alacsony a jelentkezés az első dózisra, ezt ki kell hangsúlyoznom. Ötven személy kéri valamelyik oltóanyag első adagját, ez nagyon kevés, mi továbbra is szorgalmazzuk az oltást.”

Hétfőtől péntekig két váltásban várják előzetes jelentkezés nélkül az oltakozókat, reggel 8-tól 20 óráig. Hétvégente is nyitva áll az új városházán lévő oltópont, akkor 8 és 14 óra között lehet felvenni a vakcinát. 

Szabadka
oltás
vakcina
koronavírus
járvány
Ivanka Beoković

Most

22:52, Frissítve: 23:00

Kocsis Máté: életbe lép a Gyurcsány - Márki-Zay paktum

A baloldal hatalmat akar, annak viszont feltétele, hogy a miniszterelnök-jelölt és a legnagyobb baloldali párt elnöke ezt megkösse - jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője az ellenzéki előválasztásra reagálva vasárnap közösségi oldalán.
22:28, Frissítve: 22:46

Márki-Zay Péter nyerte az előválasztást

A Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje 57-43 arányban nyert a magyarországi ellenzéki előválasztás második fordulójában. A voksolás másik miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára gratulált Márky-Zay Péternek az előválasztáson elért sikeréhez.

Népszerű

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.