Ugrás a tartalomra
Pixabay/JerzyGorecki

Szabadkán és Újvidéken is rendkívül rossz a levegő minősége

2019.10.27
20:51
Forrás
Szerbiai RTV
Rendkívül rossz a levegő minősége Szabadkán, Újvidéken, Užiceben, Pancsován és Valjevóban. Belgrád pedig egyike azon városoknak a világban, ahol a legszennyezettebb a levegő - írja a szerb közmédia.

A szakemberek szerint a levegő részecske-összetétele nagyban függ az időjárási körülményektől. Gyenge légmozgás, erős lehűlés éjszakánként, míg napközben a megszokotthoz képest magasabb hőmérsékleti értékek - ezek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a levegő minősége romlik. Az illetékesek szerint a városokban sokkal hatékonyabban kellene szabályozni a közlekedést, az önkormányzatoknak pedig törekedniük kellene arra, hogy csatlakozzanak a központi fűtőrendszerekhez.

Milenko Jovanović, környezetvédelmi főmunkatárs: „Elsősorban a fosszilis energiahordozó használata miatt, csakúgy mint a hőerőművek amelyek nem szabályozzák megfelelően a részecskekibocsájtást és a kén-dioxidot. Kivéve talán az obrenovaci hőerőművet. A megoldás nyilvánvalóan abban van, hogy kevesebb gyenge minőségű fosszilis energiahordozót használjanak üzemanyagként, valamint fontos a kályha és a kazán is ”

levegő
levegőszennyezés
légszennyezettség
Újvidék
Szabadka
időjárás

Most

08:36, Frissítve: 09:00

Legyen kéznél az esernyő!

Változékony és általában felhős idő lesz a hét nagy részében. Ma még 12, holnap 14 fok lesz, azután némileg magasabb hőmérsékleteket mérhetünk, szerdától 18 fok körül vagy afelett alakulnak a maximumok.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!