Ugrás a tartalomra
Német Népi Szövetség

Szabadkán járt a Volksbund küldöttsége

2023.06.05
12:32
Forrás
Közlemény
A Német Hadisírgondozó Népi Szövetség magas rangú küldöttsége látogatást tett a Német Népi Szövetség székházában Szabadkán. A delegációt Rudolf Weiss, a Német Népi Szövetség elnöke fogadta, aki ismertette velük az egyesület céljait és tevékenységét.

Szerbia 2021 novemberében ratifikálta a német-szerb háborús sírokról szóló megállapodást, sok éves tárgyalás után. A Német Hadisírgondozó Népi Szövetség számára ez azt jelenti, hogy végre megkezdheti a háborús halottak keresését Szerbiában. A volt Jugoszlávia területén több mint 20 ezer első világháborús és több mint 60 ezer második világháborús halottat feltételeznek. Szerbia területén 15 700 háborús halottat dokumentáltak 1941 és 1945 között. A Volksbund több mint 830 háborús temetőt gondoz 46 országban, ahol körülbelül 2,8 millió háborús halottat temettek el. A Német Népi Szövetség minden rendelkezésére álló eszközzel támogatja a Volksbund szerbiai tevékenységét.

Német Népi Szövetség
Volksbund

Most

15:49, Frissítve: 16:01

Együtt a sikerért!

Együttműködési megállapodást írt alá több szerbiai szabad övezet és az ezekben működő vállalatok illetékesei. Ehhez csatlakoztak egyebek mellett szállodák, a szabadkai Építőmérnöki Kar és egyéb partnerek.

Népszerű