Ugrás a tartalomra
kolduló gyerek
Pannon RTV

Szabadkán is mind több a kolduló gyerek

2017-10-12
20:58
2017-10-13
15:13
Forrás
Pannon RTV
Egyre több kiskorú kéregetőt lehet látni manapság Szabadka utcáin. Főleg az áruházak környékén és a központban találkozhatunk velük.

A Pannon RTV stábja kíváncsi volt arra, hogy a szabadkaiaknak mi a véleménye a kiskorú kéregetőkről. Egyesek szerint egy nagyobb városban ez természetes. Nem lehet ellene mit tenni. Luka Šarčević, Szabadka: „Nem gondolom, hogy problémát jelentenének, aki akar, ad nekik pénzt, ennyi.”

Vannak azonban olyanok is, akik szerint ez nincs rendjén. Marija Kravarušić, Szabadka: „Nem probléma, viszont nagyon visszaélnek ezzel, azt gondolom. Mert azok, akik nagyon szegények, tartják a kezüket, de azt hallottam, hogy a felnőttek részéről nagyon-nagyon sokszor visszaélnek a gyerekekkel. Szóval, nem tudja az ember, hogy mit gondoljon, helyes vagy sem, de én azt gondolom, hogy inkább nem.”

Biljana Medić, Szabadka: „Az életfeltételek nálunk olyanok, hogy nincs miből megélnünk, ezért valószínűleg rákényszerülnek, de én azt gondolom, hogy nincs rendben.”

A téma tehát a helyieket is megosztja. Az igazi kérdés azonban az, hogy mi történik ezekkel a gyerekekkel, ha beköszönt a tél.

kéregető
gyerekek
szabadka

Most

Népszerű

Új mentőautót kapott a Zentai Közkórház

Újabb mentőautóval gazdagodott a Zentai Közkórház, amelynek vezetője vasárnap vette át a járművet a zentai, a szolnoki és a halbestadti Rotary Clubok illetékeseitől.