Ugrás a tartalomra
kolduló gyerek
Pannon RTV

Szabadkán is mind több a kolduló gyerek

2017-10-12
20:58
2017-10-13
15:13
Forrás
Pannon RTV
Egyre több kiskorú kéregetőt lehet látni manapság Szabadka utcáin. Főleg az áruházak környékén és a központban találkozhatunk velük.

A Pannon RTV stábja kíváncsi volt arra, hogy a szabadkaiaknak mi a véleménye a kiskorú kéregetőkről. Egyesek szerint egy nagyobb városban ez természetes. Nem lehet ellene mit tenni. Luka Šarčević, Szabadka: „Nem gondolom, hogy problémát jelentenének, aki akar, ad nekik pénzt, ennyi.”

Vannak azonban olyanok is, akik szerint ez nincs rendjén. Marija Kravarušić, Szabadka: „Nem probléma, viszont nagyon visszaélnek ezzel, azt gondolom. Mert azok, akik nagyon szegények, tartják a kezüket, de azt hallottam, hogy a felnőttek részéről nagyon-nagyon sokszor visszaélnek a gyerekekkel. Szóval, nem tudja az ember, hogy mit gondoljon, helyes vagy sem, de én azt gondolom, hogy inkább nem.”

Biljana Medić, Szabadka: „Az életfeltételek nálunk olyanok, hogy nincs miből megélnünk, ezért valószínűleg rákényszerülnek, de én azt gondolom, hogy nincs rendben.”

A téma tehát a helyieket is megosztja. Az igazi kérdés azonban az, hogy mi történik ezekkel a gyerekekkel, ha beköszönt a tél.

kéregető
gyerekek
Szabadka

Most

23:37, Frissítve: 23:43

Fókák Katalóniából

A héten két borjúfóka nőstényt fogadott a Szegedi Vadaspark a messzi Katalóniából, a Barcelonai Állatkertből. A tréningek nyilvánosak, a látogatók is figyelemmel kísérhetik majd az oktatásukat.
19:27, Frissítve: 19:34

Szakértői szemmel

Szakmai konferenciát szervezett a Vajdasági Magyar Jogász Egylet szombaton. Az óécskai kastélyban mintegy 60-70 vajdasági és anyaországi magyar jogász cserélt tapasztalatot.
18:54, Frissítve: 18:59

Euro Show Dance Fest Magyarkanizsán

26. alkalommal rendezte meg a magyarkanizsai M-Plusz Táncklub és a Színpadi Táncok Egyesülete a “Prima Primissima” Euro Show Dance Táncfesztivált. 1112 versenyző lépett színpadra 38 táncklubból.

Népszerű