Ugrás a tartalomra
kolduló gyerek
Pannon RTV

Szabadkán is mind több a kolduló gyerek

2017-10-12
20:58
2017-10-13
15:13
Forrás
Pannon RTV
Egyre több kiskorú kéregetőt lehet látni manapság Szabadka utcáin. Főleg az áruházak környékén és a központban találkozhatunk velük.

A Pannon RTV stábja kíváncsi volt arra, hogy a szabadkaiaknak mi a véleménye a kiskorú kéregetőkről. Egyesek szerint egy nagyobb városban ez természetes. Nem lehet ellene mit tenni. Luka Šarčević, Szabadka: „Nem gondolom, hogy problémát jelentenének, aki akar, ad nekik pénzt, ennyi.”

Vannak azonban olyanok is, akik szerint ez nincs rendjén. Marija Kravarušić, Szabadka: „Nem probléma, viszont nagyon visszaélnek ezzel, azt gondolom. Mert azok, akik nagyon szegények, tartják a kezüket, de azt hallottam, hogy a felnőttek részéről nagyon-nagyon sokszor visszaélnek a gyerekekkel. Szóval, nem tudja az ember, hogy mit gondoljon, helyes vagy sem, de én azt gondolom, hogy inkább nem.”

Biljana Medić, Szabadka: „Az életfeltételek nálunk olyanok, hogy nincs miből megélnünk, ezért valószínűleg rákényszerülnek, de én azt gondolom, hogy nincs rendben.”

A téma tehát a helyieket is megosztja. Az igazi kérdés azonban az, hogy mi történik ezekkel a gyerekekkel, ha beköszönt a tél.

kéregető
gyerekek
Szabadka

Most

16:40

Enyhül az idő Vajdaságban

A viharos hétvége után ezen a héten már kissé enyhébb időjárásra számíthatunk Szerbiában, főként pedig Vajdaságban. Holnaptól már melegebb időnk lesz a meteorológusok szerint.
14:52

Jókor találkozik a szerb és magyar válogatott

Märcz Tamás szerint a jövő szempontjából jókor találkozik a magyar férfi vízilabda-válogatott a címvédő és olimpiai bajnok szerbekkel a Barcelonában zajló Európa-bajnokság keddi negyeddöntőjében.

Népszerű

Elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV munkatársa

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV magyarkanizsai tudósítója, Aranytoll-díjas újságíró, kedves kollégánk. Tegnap töltötte be 65. életévét és vonult nyugdíjba.
Szabadkai Zsinagóga beltere

Teljes pompában a szabadkai Zsinagóga beltere

Határidőn belül, 2017. december 31-én befejezték a szabadkai Zsinagóga felújításának belső munkálatait. A három kupola helyreállítása is a megfelelő ütemben halad - mondják az illetékesek.
Budai Dániel

Meghalt a 15 éves Budai Dániel

A szabadkai fiú az egyik belgrádi gyermekkórházban töltötte utolsó perceit. Budai Dánielnek szív- és tüdőátültetésre lett volna szüksége, amiről korábban a Pannon RTV is beszámolt.