Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szabadkán is ünneplik az Európa-napot

2018.05.09
15:27
2018.05.09
17:59
Forrás
Pannon RTV
A város főterén délután uniós programokkal várják az érdeklődőket. A standokon népszerűsítő kiadványokat osztanak ki.

A fiataloknak az Erasmus Plus és a Kreatív Európa Program számos lehetőséget kínál az oktatás terén.

Pannon RTV

Silvija Patarčić, helyi koordinátor, Helyi Demokrácia Központ: „Különböző lehetőségeket kínálnak a fiataloknak, a kulturális oktatási intézményeknek és a helyi önkormányzati szövetségeknek. Az Erasmus Pluszt például a középiskolás diákoknak, az egyetemi hallgatóknak és általában a fiataloknak ajánlják, akik különböző cserediák programokon vehetnek részt, így tovább képezhetik magukat. Megemlíthetjük a Kreatív Európa Programot a kulturális intézmények számára, például Szabadkán a Palicsi Filmfesztivált, ami szintén ezt a forrást használja.”

Szabadka
Európa-nap

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:33, Frissítve: 13:38

A bankok finanszírozzák az esőerdők pusztítását

Az Amazonas-vidék pusztításában részt vevő vállalatokat finanszíroztak az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok és az EU tagállamainak központi bankjai, miközben a tudósok jelentése szerint az erdőirtás túl van az átbillenési ponton.
13:22, Frissítve: 15:40

Mesedélelőtt a horgosi könyvtárban

Ma ünnepeljük a magyar népmese napját, amely Benedek Elek születésének napjához kötődik. Ebből az alkalomból a horgosi József Attila fiókkönyvtárban mesedélelőttöt szerveztek a legkisebbeknek, hogy közelebb hozzák hozzájuk a magyar meséket.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Verbászi fiú a bravúros magyar válogatottban

Újoncot avatott a magyar labdarúgó-válogatott Lipcsében, a Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, ahol egygólos győzelmet aratott a németek ellen. Az új játékos a mindössze 18 éves vajdasági fiú, Kerkez Miloš.

Megküzdöttek a Mohol legnagyobb parasztja címért

Látogatottságban és a résztvevők számát tekintve is rekordot döntött a 8. Moholi Parasztolimpia. Ilyenkor dől el, hogy kik a környék legnagyobb parasztjai, akik különböző mezőgazdasághoz köthető versenyszámokban mérettetik meg magukat.