Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szabadkán is ünneplik az Európa-napot

2018.05.09
15:27
2018.05.09
17:59
Forrás
Pannon RTV
A város főterén délután uniós programokkal várják az érdeklődőket. A standokon népszerűsítő kiadványokat osztanak ki.

A fiataloknak az Erasmus Plus és a Kreatív Európa Program számos lehetőséget kínál az oktatás terén.

Pannon RTV

Silvija Patarčić, helyi koordinátor, Helyi Demokrácia Központ: „Különböző lehetőségeket kínálnak a fiataloknak, a kulturális oktatási intézményeknek és a helyi önkormányzati szövetségeknek. Az Erasmus Pluszt például a középiskolás diákoknak, az egyetemi hallgatóknak és általában a fiataloknak ajánlják, akik különböző cserediák programokon vehetnek részt, így tovább képezhetik magukat. Megemlíthetjük a Kreatív Európa Programot a kulturális intézmények számára, például Szabadkán a Palicsi Filmfesztivált, ami szintén ezt a forrást használja.”

Szabadka
Európa-nap

Most

15:23, Frissítve: 16:50

Dulakodásig fajult a parlamenti ülés

Miután Aleksandar Vučić ismertette a Koszovóról szóló jelentést a köztársasági parlamenti képviselők rendkívüli ülésén, megkezdődött a vita a Pristinával folytatott tárgyalásokról.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.