Ugrás a tartalomra

Szabadkára látogatott a tájékoztatási államtitkár (videó)

2017.05.25
16:46
Nino Brajović Szabadkán körbejárta a nemzeti tanácsokat, köztük a Magyar Nemzeti Tanácsot, valamint megtekintette a Pannon RTV székházát is
Nino Brajović Szabadkán körbejárta a nemzeti tanácsokat, köztük a Magyar Nemzeti Tanácsot, valamint megtekintette a Pannon RTV székházát is. Érkezése célja, hogy megismerkedjen a helyi médiumok helyzetével, főleg azokéval, amelyek a nemzeti közösségek nyelvén tájékoztatnak nap mint nap. A kezdetek óta ismeri a Pannon RTV-t, annak működését, azonban most először járt a székházában az államtitkár. Egy rövid tárgyalás után megtekintette a szerkesztőségeket. Örömmel látta, hogy ennyi fiatal újságíró végzi munkáját. Az államtitkár elmondta, sok információt, javaslatot kapott itt-tartózkodása alkalmával, továbbá ő is tett javaslatokat. Nino Brajović, tájékoztatási államtitkár, Szerbia: „Küzdenünk kell a tájékoztatási törvény módosításáért, amellyel minden szabadkai nemzeti tanács egyetértett. Ez pedig, hogy a tájékoztatási törvénymódosításba beleírjuk minden helyi önkormányzat kötelességét a médiaházak támogatására. Továbbá a határidők legyenek meghatározva, ameddig muszáj kiírni a pályázatokat, tehát, hogy ne húzódjon el az egész évben, hanem az adott évben legyen a következő évre vonatkozóan. Emellett, hogy kiharcoljuk, hogy előírják a legkisebb összeget, amelyet a helyi önkormányzatoknak kell kiválasztaniuk a médiumok támogatásaira, hogy ilyen módon biztosítsuk fenntarthatóságukat.”A Magyar Nemzeti Tanács korábban egy négyoldalas problémakatalógust nyújtott át az államtitkárnak - mondta Hajnal Jenő, az MNT elnöke. Hozzátette, azt tapasztalta, hogy az államtitkár konkrét módon próbál ezekre mielőbb megoldást találni. Hajnal Jenő, elnök, Magyar Nemzeti Tanács: „Már olyan konkrét dolgokban is tudtunk megállapodni, amelyben a probléma megoldását próbálják megtalálni. Különösen nagy gondot jelent egyrészt a pályázatok elbírálása esetében a mi feladatvállalásunk. Másrészt pedig, ami még inkább gondot jelent, az a Magyar Szó és a Hét Nap, mint Kft.-ként működő közfeladatokat ellátó médiaintézményeknek a finanszírozása, a támogatási rendszernek a megoldása.” A felek reményüket fejezték ki az iránt, hogy megoldást találnak majd a helyi és regionális médiumok gondjaira.
MNT
Szabadka
Nino Brajović
tájékoztatási államtitkár

Most

21:35, Frissítve: 21:45

Spanyolország a világbajnok!

Spanyolország 6–5-re megnyerte az ötméterespárbajt, így övék a világbajnoki cím! A budapesti világbajnokságon a férfi vízilabdatorna címvédője, Olaszország ötméteresekkel kapott ki a fináléban.
20:07, Frissítve: 20:21

Sainz pályafutása első futamgyőzelmét aratta

Carlos Sainz Jr., a Ferrari spanyol versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Brit Nagydíjat Silverstone-ban, amely a rajt utáni hatalmas baleset miatt egyórás kényszerszünetet követően folytatódott.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.