Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

A szakemberek egyetértenek: szigorítani kell

2021.12.26
09:56
2021.12.26
16:10
Forrás
Szerbiai RTV
A stáb kedden ismét összeül, és elemzik a jelenlegi helyzetet.

Az orvosok és a szakemberek véleménye egyértelmű: szigorítani kell az intézkedéseken annak érdekében, hogy lassítani lehessen az omikron variáns terjedését - erről beszélt a szerb közmédiának adott interjújában dr. Branislav Tiodorović járványügyi szakember, a válságstáb tagja. Ahogyan arról korábban mi is hírt adtunk, a stáb kedden ismét összeül, és elemzik a jelenlegi helyzetet. Tiodorović szerint a covid-igazolások egész napra vonatkozó kiterjesztése lenne a helyes döntés. Hozzátette, ugyanakkor, hogy amennyiben reálisak akarunk lenni, felvetődik az a kérdés, hogy ebben a jelenlegi politikai, gazdasági környezetben és a szilveszteri ünneplések előtt vajon helytálló-e csak a vendéglátóipari egységek esetében hosszabbítani a covid-igazolások használati idején.

Dr. Branislav Tiodorović, járványügyi szakember: „Reálisnak kell lennünk. Egyrészt, nekünk mindannyiunknak, akik az orvosi részét képezzük a stábnak, és azoknak is, akik nem tagjai, de valamilyen módon foglalkoznak a járvánnyal. Egyértelmű, és egységes az álláspontunk: szigorúbb intézkedéseket kell hozni annál, mint amilyenek most érvényben vannak, például 24 órásra kiterjeszteni a covid-igazolások használatát és hasonló döntések.”        

koronavírus
omikron
Dr. Branislav Tiodorović

Most

12:21

Nemezeltek a magyarkanizsai gyerekek

A nemezelés alapjait sajátíthatták el a magyarkanizsai fiatalok a Dobó Tihamér Képtárban szerda délelőtt. A negyedik osztályos diákok a nemezt, mint anyagot és a felhasználási lehetőségeit is megismerhették.
11:27, Frissítve: 11:35

Ősbemutatóra készül az Újvidéki Színház

A Láthatatlan kölykök ősbemutatóját ma este tartják az Újvidéki Színházban. A produkció Terék Anna vajdasági írónő szövege alapján készült és Lénárd Róbert rendező vitte színre.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.